‘Her reform sancılı başlar’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, ‘Mart ayında Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin testlerine start vereceğiz’ dedi.

‘Her reform sancılı başlar’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, merak edilen soruları yanıtladı. İlk olarak hakem hatalarıyla ilgili konuşan Demirören, ‘Hakemlerimiz hata yapıyor mu, yapıyor. Kulüplerimiz zarar görüyor mu, görüyor. UEFA da hakem hatalarından rahatsız. Ama insanın olduğu yerde hata olur. Hakem hatalarını azaltmak için tüm paydaşlar hep birlikte hareket etmeliyiz. Oyuncularımız hakemlere destek olmuyor. Her reform, sancıyla başlar. Mart ayında Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin testlerine başlayacağız. Hakemler için gruplaşma var diye söyleniyor ama 3 kişiden fazla her yerde gruplaşma olur. Ciddi bir şey varsa, savcılığa hep beraber verelim.’ dedi. 

SİSTEM BÖYLE KURULMUŞ

Hakem gözlemciliğinin de değişeceğini ifade eden Demirören, ‘Gözlemcilik sistemine İngiltere modelinin aynısını getireceğiz. Birkaç gözlemci maçı ertesi gün videodan izleyecekler. Bu gözlemciler, kararları raporlayıp belirlenmiş bir komiteye sunacaklar. Bu fikir aşamasında henüz. Ne kadar açık olursak, o kadar da komplo teorilerinden de Türk futbolunu kurtarmış oluruz’ şeklinde konuştu. Fatih Terim’in maaşını TL’ye çevirdiğini de açıklayan Demirören, ‘Fatih Terim’in aldığı rakam, bu kalitedeki bir hoca için normal. Milli Takım futbolcularının prim almaması lazım. Ama sistem böyle kurulmuş’ diye konuştu. 

2 BİN KİŞİ AZALMA VAR

Maçlara taraftarların gelmemesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Başkan Demirören, şu ifadeleri kullandı: ‘Herkes Passolig’e bağlamaya çalıştı. E-bilet çıkmadan önce seyirci ortalaması 10 bin 980 kişi. Şu anda 8 bin 908. Yani 2 bin civarında eksilme var. Zaten bu 2 bin kişi tribünlerde görmek istediğimiz kişiler ortalamasına denk geliyor. Bu sorun tamamıyla kulüplerle birlikte çözülecek bir sorun. Federasyonun çözeceği bir şey değil. Kavga ortamından kurtarıp, stadı eğlence merkezi haline getirip, futbolun eğlence olduğu duygusunu aşılamak lazım.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X