‘Her şartta vaatlerimizin takipçisi olacağız’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bizde, ‘seçim bitti Meclis’te çoğunluğu yakalayamadık o yüzden sorumluluğumuz azaldı’ diye bir şey yok. Her şartta vaatlerimizin takipçisi olacağız” dedi.

‘Her şartta vaatlerimizin takipçisi olacağız’

Şimşek, hayırsever iş adamı tarafından yenilenen Çıksorut Mahallesi’ndeki İnaye Topçuoğlu Tıp Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, hastanenin yenilenmesinde katkısı olan Topçuoğlu ailesinin yatırım, istihdam, katma değer ve vergi konusunda önemli kazanımlar oluşturduğunu belirtti.

 

Gaziantep’teki yaşam kalitesinin artırılması için ekip olarak el birliği içerisinde çalışacaklarını ifade eden Şimşek, “İhalesi tamamlanan bin 875 yataklı Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birini Gaziantep’te yapıyoruz. Yer teslimi yapıldı, inşaatına da en kısa sürede başlanacak” diye konuştu.

 

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerine de 300’er yataklı hastanelerin yapılacağı bilgisini veren Şimşek, kentin sağlık alanında çok büyük mesafeler aldığını vurguladı.

 

Gelinen noktanın kendileri açısından yeterli olmadığını aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

 

“Ülke genelinde toplanan her yüz liralık verginin 21 lirasını sağlığa harcıyoruz. Bu hakikaten 12 yıl önce hayaldi. Bugün Türkiye, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler arasında topladığı vergi veya bütçeye oranla sağlığa en çok yatırım yapan ülkelerden biri. Yani biz sağlığı öncelikli hale getirdik. 2002 yılında bir vatandaş ortalama 72 yıl yaşarken kısa bir sürede ortalama yaşam beklentisi 77’ye çıkarılmıştır. İnanıyorum ki ilave yatırımlarla, teknolojideki gelişmelerle önümüzdeki 10 yıl içerisinde ortalama yaşam beklentisinin rahat şekilde 80’i aşmasını sağlayacağız.”

 

“Her şartta vaatlerimizin takipçisi olacağız”

 

Hükümet olarak önceliklerinin eğitim ve sağlık olduğunu, önümüzdeki süreçte de yatırımların süreceğini ifade eden Maliye Bakanı Şimşek, göreve gelirken “vatandaşa hizmetkar olma” sözü verdiklerini hatırlattı.

 

Şimşek, “Bizde, ‘seçim bitti Meclis’te çoğunluğu yakalayamadık o yüzden sorumluluğumuz azaldı’ diye bir şey yok. Her şartta vaatlerimizin takipçisi olacağız. Bu vaatleri yerine getirmek için çaba içerisinde olacağız. Çünkü bu ülkeye ve şehre sevdalıyız” diye konuştu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yapılan düzenlemelerle sağlık hizmetlerinde önemli bir kalite artışı yakalandığını belirtti.

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, merkezin açılışı yapıldı.

 

Bu arada, Maliye Bakanı Şimşek ve Fatma Şahin’in yanına gelen Mehmet Atmaca isimli kişi, uyuşturucu bağımlılığından kurtularak, merkezde temizlik görevlisi olarak çalıştığını anlattı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gördüğünü ifade eden Atmaca, “13 yaşında uyuşturucuya başladım ve tedavi sürecinin ardından 6 yıldır maddeden uzağım. Bu tür merkezler sayesinde birçok bağımlı uyuşturucudan kurtuluyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X