Her şehire sutopu havuzu

Tüm illere sutopu havuzu oluşturmak için çalışma başlatıklarını söyleyen Federasyon Başkanı Vedat Akgün, “Şu anda 42 ilde faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Her şehire sutopu havuzu

Türkiye Sutopu Federasyonu, bu branşı tüm kentlere yaymak hedefiyle, tüm illere sutopu havuzu kazandırmak için bir çalışma başlattı. 

Federasyon Başkanı Vedat Akgün, şu anda 42 ilde faaliyet gösterdiklerini belirterek, tüm ülkede yaygın şekilde oynanan bir branş olma hedefiyle çeşitli projeler ürettiklerini söyledi. 

Yerel yönetimler, sponsorlar ve mali anlamda güçlü kulüplerle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Akgün, “Amacımız her ilde bir sutopu havuzu oluşturup yine bu illerde kulüpler kurarak rekabeti arttırmak” diye konuştu.

İLK 10 ARASINDAYIZ

Akgün, 1. Lig’de 10, 2. Lig’de ise 8 takımın mücadele ettiğini, çeşitli yaş grupları ve bayanlarda da faaliyet gösterdiklerini belirterek, her geçen gün çıtayı daha da yukarı çektiklerini ve dünya klasmanında üst sıralara doğru tırmandıklarını anlattı. 

“Sutopunda Avrupa’da ilk 10 arasındayız. İlk 6’lara girdiğimiz zaman su topunda ilerlemiş oluruz” diyen Akgün, orta vadeli hedefleri arasında 2016 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde yapılacak Olimpiyat Oyunları’na katılmak olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X