Her şey hazır! Süre uzatıldı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’da, turistik tesisler ile plaj ve işletmelerde hazırlıklar devam ederken, yerli ve yabancı turistlere hizmet vermek için hummalı bir çalışma yürütülüyor. İşletmeciler erken rezervasyon süresinin uza

Her şey hazır! Süre uzatıldı

Muğla’nın turistik ilçeleri Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerindeki turistik tesisler ile plajlar ve işletmeler de yeni sezon hazırlıklarını tamamlamak üzere.

 

“ERKEN REZERVASYONLARIN SÜRESİ UZATILDI”

 

Gümbet Mahallesi’nde butik otel sahibi ve Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özyurt da terör olayları yüzünden yabancı piyasada bir miktar daralmanın olabileceğini anlattı.

 

Yerli piyasada ise Bodrum’un her zaman olduğu gibi tercih konusu olacağına vurgulayan Özyurt, “Yabancılar konusunda sıkıntı yaşayacağımız için otelciler olarak tedbirli davranıyoruz. Onun için ön çalışma yaparak erken rezervasyonların süresini uzatıyoruz. İnşallah az zararla güzel bir sezon geçecek” dedi.

 

Sezondan beklentilerinin büyük olduğuna işaret eden Özyurt, şöyle konuştu:  “Şu anda bütün pazarlar ilçeye gelecek ama bu pay biraz küçülmüş durumda çünkü geçen yıllara oranla uçak sayılarında azalma oldu. Bu yaşanan olumsuzluklar yüzünden sezon başındaki uçaklar başka yerlere kaydırıldı.

 

Bodrum’un belli bir fiyat politikası olduğu için çok da altına inemiyoruz ama Antalya bölgesi fiyat anlamında çok agresif davranıyor. Bodrum’da otelciler olarak elimizden geldiğince aynı portföyü getirmeye çalışıyoruz. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 5-10 arasında bir eksilme olacak yabancı piyasada. Umuyoruz daha az eksiyle sezonu kapatırız.”

 

“YERLİ TURİST BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

 

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da bu sezon gerek otel sektörü, gerekse acentelerin yerli turizme karşı ciddi avantajlar sağladığını kaydetti. Bölgelerinin özellikle kültür turizminde ön planda olduğunu vurgulayan Okutur, bu sezon yerli turist beklentilerinin büyük olduğuna işaret ederek, “Yerli turistler bu yıl tahmin edilemeyecek düzeyde avantajlarla tatil yapma olanağı bulacak. Bizde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Bölgemizdeki turistik tesisler de artık son hazırlıklarını yapıyor.” diye konuştu.

 

MARMARİS’TEKİ HAZIRLIKLAR

 

Güney Ege’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te ise oteller, turistik işletmeler ve sahiller sezona hazırlanıyor.

 

Kumsal temizliğinin yanı sıra büyük taşları ayıklayan işletmeler özel kumlarla da yerli ve yabancı turistler için hazırlık yapıyor.  5 yıldızlı tesislerde kumsallarını hazır hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Tesislerin operasyon asistanları sahillerde kumsalların temizliği ve bakımları için mesai harcıyor.  Marmaris Belediyesi temizlik ekipleri ise halk plajı ve sahil yollarında aralıksız temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X