Her şeyde bir hayır vardır

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Konferansı (ELECO) dün Bursa Akademik Odalar Birliği (B

Her şeyde bir hayır vardır

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, 3 gün sürecek konferansın açılışındaki konuşmasında, enerji alanında başta doğalgaz olmak üzere Türkiye’nin Rusya’ya bağımlılığının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi. Nükleer projesinin yapılamayacağını daha önce söylediklerini ifade eden Yeşil, “Bunu söylerken hem dünya hem de Türkiye konjenktürünü değerlendirdik. Rusya şuanda büyük yatırımları yani Akkuyu’yu iptal etme noktasına gelmiştir. Aslında ‘her şeyde bir hayır vardır’ derler buna pek inanmam ama iptal edilirse de biz buna hayır demeyiz. Çok da seviniriz” dedi.

KENDİ TEKNOLOJİMİZİ ÜRETELİM

Santral Rusya’ya bağımlılığın artırılmasından başka bir anlam ifade etmemdiğini savunan Yeşil, ”Nükleer tercih yerine yerli ve yenilenebilir kaynakları değerlendirmek üzere yatırımlar yapmaya daha da ötesi bu alanlarda kendi teknolojimizi geliştirip üretmeye ihtiyaç vardır” dedi. EMO Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar da, ELECO 2015’in gelişen teknolojiyi sektöre ve bu alanda çalışan araştırmacılara aktarmak adına bilimsel niteliğiyle dünyada ve Türkiye’de önemli etkinliklerden biri olduğunu anlattı. Çınar, “Özellikle bugün ülkemizin katma değeri yüksek ürün üretebilme, teknolojiyi satın alan bir ülke olmaktan çıkıp teknoloji üreten ve bunu satan bir ülke olma amacını yerine getirebilmesinde sürükleyici bir rolü olan bilimsel çalışmaların meslek alanlarımızdaki uzmanlıklar üzerinden bu ve benzer konferanslarda paylaşılması önem taşıyor” diye konuştu. UÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ise, dünyada artık ekonomilere yön veren sektörlerin başında elektronik ve bilişimin geldiğini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X