Her şeye rağmen ısrarla dolandırılıyoruz!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, belediye hoparlöründen yapılan anonslara rağmen vatandaşlar telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmeye devam ediyor. Son olarak bir vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 14 bin TL lirasını kaptırdı.

Her şeye rağmen ısrarla dolandırılıyoruz!

Son bir aydır Orhangazi’ye dadanan telefon dolandırıcının son mağduru 55 yaşındaki S.B. oldu. Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara inanan S.B., 14 bin lira parayı PTT Orhangazi Şubesi’nden dolandırıcıların bildirdiği hesaba havale etti. Daha sonra evine giden S.B, dolandırıldığını anlayınca durumu 155’e bildirdi.

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dolandırılan S.B. ile hemen postahaneye gitti. Ekipler, PTT yetkilileri ile havale edilen parayı geri almaya çalıştı. Ancak paranın dolandırıcılar tarafından çekildiği tespit edildi.

Orhangazi’de son bir ayda 3 kişi dolandırıldı. İlkinde 26 bin 500 TL dolandırılan bir şahsın hesabı polis tarafından bloke edilerek para kurtarıldı. Yaşlı bir kadın da dolandırılmaktan son anda kurtarıldı. Hafta içinde belediye hoparlöründen anonslar yapılarak vatandaşlar dolandırıcıların tuzaklarına karşı ikaz edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X