‘Her türlü senaryoyu çalışıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliği açısından bu kış ve önümüzdeki dönemlerde bir sıkıntı yaşanmaması için her türlü senaryonun çalışıldığını söyledi.

‘Her türlü senaryoyu çalışıyoruz’

Albayrak, yaptığı açıklamada, Rus ile yaşanan krizin haklı olarak endişeyi de beraberinde getirdiğini kaydetti. Türkiye’nin Rusya’nın en büyük ikinci doğalgaz müşterisi olduğunu anımsatan Bakan Albayrak, şöyle devam etti: 

”Özellikle en önemli gaz tedarikçisi olan Rusya ile bu süreçte, bizim açımızdan şu ana kadar olumsuz bir yansıma olmadı. Rusya’dan en büyük ikinci gaz alan ülke olarak, ticari anlaşmalara dayalı olarak bugüne kadarki işbirliğini devam ettiriyoruz. Türkiye gaz tedariki özelinde sıkıntılara karşı her türlü çalışmanın tedbirlerini almaya başladı. Resmi olarak göreve başladığımız günden beri ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki kış dönemi ve diğer kışlarda oluşabilecek herhangi bir sıkıntıya karşı her türlü senaryoyu çalışıyoruz. Şu ana kadar Rus yetkililerle bu konularda bir temasımız olmadı.”

AZERBAYCAN VE İRAN

Süreci, farklı pazarlarla, farklı ülkelerle eş zamanlı yönettiklerinin altını çizen Albayrak, ”Azerbaycan, İran bu ülkeler arasında. Bununla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Muhtemel bir krizin boyutuyla alakalı en iyiden en kötüye kadar farklı senaryolarımız var, gazla ilgili bir kriz yaşamamayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X