Her üniformalıyı polis sanmayın!

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis kılığına giren dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Her üniformalıyı polis sanmayın!

Yaşlılar için alınabilecek güvenlik tedbirlerini kamuoyu ile paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcıların iyi niyetlileri, hırsızların ise güçsüzleri hedef aldıklarına dikkat çekti. Açıklamada, ‘Yaşlı bir insan olmanız ve yılların yıpratıcı izlerini üzerinizde taşımanızdan dolayı kolay bir hedef olabilirsiniz.

Tanımadığınız kişilere kapıyı, kapı zincirini ya da kapı sürgüsünü açmayınız. Zilinizi çalan kişileri kapı deliğinden dikkatlice gözetleyiniz. Şayet karşınızdaki şahsı tanımıyorsanız, kapının tam açılmasına izin vermeden (kapı zinciri takılıyken) görüşünüz. Kapıdaki şahısla görüşürken sizi etkisiz hale getirebilecek malzemeleri olabileceğini unutmayınız’denildi.

Dolandırıcılık başta olmak üzere art niyetli bir kişinin evin kapısına üniformalı gelebileceğine dikkat eçen yetkililer, ‘Bu yüzden her üniformalıyı polis sanmayın. Dolandırıcılar, güveninizi kazanmak maksadıyla şık bir üniforma giyip yetkili ve görevli olduklarını ima edebilirler.

Her ne suretle olursa olsun mutlaka kimliklerini göstermelerini talep edin. Kuşkunuzun geçmemesi durumunda şahsın verdiği bilgileri telefonla kontrol ediniz. Eğer yabancı birisini (örneğin tamirci) evinize alıyorsanız, onu odanın içerisinde yalnız bırakmamaya çalışınız. Şayet yalnızsanız, komşularınızın, akrabalarınızın veya tanıdıklarınızın yanınıza gelmesini sağlayınız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X