‘Herkes dikkatli olsun gerekirse ete müdahale ederiz’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et piyasasını çok sıkı bir şekilde takip ettiklerin belirterek, ”Herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

‘Herkes dikkatli olsun gerekirse ete müdahale ederiz’

Bakan Çelik, dün süt sanayicileri ve süt üreticilerini kabülünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, et fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine, son dönemde hava koşullarından kaynaklanan ulaşım sıkıntılarından dolayı karkas et fiyatlarında 1 liralık artışın söz konusu olduğunu ifade etti. Bu gelişmenin hemen akabinde fiyatların tekrar gerilemeye başladığını dile getireren Çelik, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK), mevcut stoklardan kırmızı et ve yemek sanayine karkas et satışına başladığını bildirdi. Bununla birlikte AB’den 19 bin ton et alımı için lisans başvurusunu yaptıklarını dile getiren Çelik, ”Üçüncü olarak da Bosna ile bir anlaşmamız vardı, 10 bin ton civarında da Bosna’dan alım ile ilgili süreci başlatmış bulunuyoruz. İhtiyaç durumuna göre bunları değerlendirme imkanımız var” diye konuştu.

KİMSE MAĞDUR EDEMEZ

Piyasada herkesi dikkatli olmaya davet eden Çelik, ”Kimsenin üreticiyi mağdur etme gibi bir lüksü yok. Rastgele piyasalarla oynayarak spekülatif hareketlerle şu anda düzenli giden piyasayı bozma hakkının olmadığı inancı içerisindeyiz. Bakanlık olarak bütün piyasaları olduğu gibi kırmızı et piyasasını da çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Üreticinin ve tüketicinin aleyhine gelişecek durumlara müdahale etme imkanımız var” diye konuştu.

HAKARET MİLLETİN KENDİSİNE YAPILMIŞTIR

Bakan Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti kurultayında yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, ”Bir anamuhalefet partisi liderine yakıştıramadığım için söyleyecek kelime bulamıyorum. Türkiye’nin ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanına bu yakışıksız cümleleri ifade etmesini kabullenmek söz konusu değil. Aynı şekilde kendisine iade etmek gerekiyor. Bu hakaret yargıda da karşılığını bulacaktır. Ben ona inanıyorum. Bu hakaret, seçilmiş bir cumhurbaşkanına yapılıyorsa, milletin kendisine yapılmıştır. Böyle seviyesiz, düzeysiz yaklaşımları ‘muhalefetin acıklı hali’ olarak değerlendirmek yerinde olur diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

KOMİTE BU HAFTA TOPLANACAK

Çelik, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesine ilişkin bir soru üzerine de komitenin bu hafta içerisinde toplanacağını söyledi. Gelecek günlerde daha geniş katılımlı toplantılar gerçekleştireceklerine dikkati çeken Çelik, ”Enflasyon ve enflasyona gıda fiyatlarının yansıması konusunda yapacağımız değerlendirmeler neticesinde alacağımız kararlar varsa, bunları ‘hükümet düzeyinde almamız gereken kararlar’ olarak tanımlamak doğru olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X