Herkes için sanat her yerde sanat

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugün, “Herkes için sanat her yerde sanat” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Herkes için sanat her yerde sanat

Doğrusu bu kadar çok etkinlik yaptıklarından, Keles’ten Mustafakemalpaşa’ya gitmedikleri ilçe bırakmadıklarından, tiyatrodan, sinemaya sanatın birçok dalında onlarca, yüzlerce organizasyonun altına imza attıklarından ne benim, ne de sunumu izleyen diğer gazeteci arkadaşların haberi vardı.

Diyelim ki oturduğunuz ilçede tiyatro salonu yok ve şöyle keyifle izleyeceğiniz oyunlardan mahrumsunuz.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun gezici TIR’ı ayağınıza gelip keyifli bir oyunu izlemenizi sağlıyor ve belki de hayatında tiyatro görmemiş köy çocuklarını bu sihirli sahne sanatıyla tanıştırıyor.

Sinema salonlarının  pandemi nedeniyle kapalı olduğunu düşünelim.

Sanat Mahallemde’ projesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin gezici sineması mahallenize misafir oluyor ve unutulmaya yüz tutmuş açık hava  sinemasıyla aynı zamanda nostaljik duygular yaşatıyor.

Bilmem hiç ‘oyuncak kütüphanesi’ duydunuz mu?

Türkiye’nin tek oyuncak kütüphanesi olan  Ali Paşa  Oyuncak Kütüphanesi’nde çocuklar hem kitap okuyor, hem de envai çeşit oyuncaklarla donatılmış salonda gönlünce oynuyor.

Şehir Kütüphanesi’nin 24 saat açık tutulması, Millet Bahçesi’nde 2O bin, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 4 bin kitaplık kütüphanelerin hizmet vermesi ise kent kültürüne yapılmış en değerli yatırımlardan…

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X