Herkes kendi bildiğini okudu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son dönemde ateşkes bozularak çok sayıda can kaybının yaşandığı Dağlık Karabağ’da tarafları yeniden masaya oturttu.

Herkes kendi bildiğini okudu

Putin’in çağrısı üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, St. Petersburg’da görüştü.  Kremlin tarafından görüşmeden tek bir fotoğrafın medyaya servis edilmesi, iki liderin tokalaşma fotoğrafının olmaması ve masada da oldukça uzak köşelerde oturmaları dikkati çekti. 

Aliyev, Rusya’nın arabulucluk çabalarına teşekkür etti, ancak mevcut statüko değişmeden ve Dağlık Karabağ’daki işgal sürmeden bir çözüm olmayacağını tekrarladı. Aliyev son iki yılda müzakerelerin hiçbir somut sonuç getirmediğinden şikayetçi oldu.

Görüşmelerde Ermeni tarafı çatışmalarım durdurulup tansiyonun düşürülmesi ve özetle ‘statükonun korunması’nan yana tavrını korurken, Azerbaycan statükonun değişmesi ve Ermeni işgalinin bitmesi çağrısını yineledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X