‘Herkes sağduyuyla hareket etmeli’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkenin geleceğini düşünen herkesin sağduyuyla ve sabırla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

‘Herkes sağduyuyla hareket etmeli’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Parti Meclisi (PM) toplantısı için  genel merkeze gelişinde gazetecilerin Diyarbakır’da Yeni İhya Der Başkanının öldürülmesine ilişkin sorusunu yanıtladı.

 

Diyarbakır’da yaşanan “saldırılardan ve katliamlardan” büyük üzüntü duyduklarını belirten Demirtaş, yaşamını yitiren 4 kişiye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halka başsağlığı diledi.

 

Herkesten dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen, Demirtaş, “Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Biz, silahlı bir örgüt falan değiliz. Biz, demokratik siyaset yapan Türkiye’nin büyük bir siyasi hareketi, partisiyiz. Dolayısıyla herkes ama herkes halkın toplumun, ülkenin geleceğini düşünen herkes sağduyuyla sabırla hareket etmeli” dedi.

 

“Sabırlı ve dikkatli davrandık”

 

“Biz, bir savaşa girmedik, seçime girdik, halk tercihte bulundu” diyen Demirtaş, herkesin buna saygı duyması gerektiğini dile getirdi. Demirtaş, şunları kaydetti:

 

“Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan, partimizin aldığı oylarla ilgili, destekle ilgili meşruiyet tartışması zavallıdır. Güçlü bir demokratik partiyiz, örgütlü bir halkız ve önümüzdeki dönem Türkiye’yi şekillendirecek temel demokratik siyasi çizgiyiz. Türkiye halklarına kendimizi borçlu hissediyoruz. Kaos yaratamayacaklar, iç savaş yaratamayacaklar. Buna asla HDP izin vermeyecek. Bizim, HDP’nin, partimizin, halkımızın bu olgun duruşu olmasaydı bugün Türkiye’de nefes alınamaz duruma  gelinecekti. Biz sabırlı davrandık, çok dikkatli davrandık, sorumlu davrandık. Böyle davranmaya da devam edeceğiz.”

 

“Emanet oylarla barışı aşmış bir parti değiliz”

 

Seçimlerden yüzde 13,02 oy aldıklarını hatırlatan Demirtaş, bunun içinde bir tane emanet oy bile varsa bunun kıymetli olduğunu söylediğini hatırlattı. Demirtaş, “Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış bir parti değiliz. Tabanın desteğiyle barajı aştık. Bize emaneten oy verdiğini düşünen bir kişi bile varsa ona saygı duyacağımızı belirttik. Hangi gerekçeyle verilmiş olursa olsun ama HDP, tümüyle emanet oylarla buradadır şeklinde bir yaklaşım doğru olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X