Herkese eşit hizmet için çalışıyoruz

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı beton yığınından kurtarıp, çocukların, gençlerin ve kadınların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabildiği, doğası temiz, yeşil ve mavinin buluştuğu, spor ve kültürel alanların arttığı, stresten uzak bi

Herkese eşit hizmet için çalışıyoruz

ÖMER BİLİK

Herkese eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını belirten Türkyılmaz, herkesin belediye başkanı olduğunu ifade etti.

İskele Meydanı’ndaki eski Tekel binasını kapsayan 3 bin 723 metrekarelik alanı Mudanyalılara kazandırmak amacıyla, çok amaçlı kültür merkezi olarak planladıklarını, ancak son anda Hazine’ye devredilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Türkyılmaz, “Çok Amaçlı Kültür Merkezimizin proje dahil, binanın iç ve dışı dahil, her türlü hazırlıkları yapılmıştı. O alanda yapacağımız uygulama projemizi bir kuruş para vermeden değerli hocalarımızın destekleriyle bitirdik. Jeolojik etütlerimiz yapıldı. O yerin yeniden belediyemize devredilmesini bekliyoruz. Eğer orayı alamazsak, başka yer bularak o projeyi yine gerçekleştireceğiz” dedi.  

Mudanya Belediye binasının 1,5 katının kaçak olduğuna ilişkin eleştirilere de cevap veren Başkan Türkyılmaz, “Son 1,5 katı biz eklemedik. Kullanılmaz durumdaki bu alanı tadilattan geçirerek, Mudanyalılara yakışır, beyaz ve temiz koltuklarla düzenledik. 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda yapılan başka yapılar da yıkılsın, biz de seve seve yıkarız” diye konuştu.

KİRACILARIN DURUMU

Belediyenin mülklerindeki kiracılar ile konuya da açıklık getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, işgaliye bedellerinin metrekaresinin 50 kuruş ile 2,50 TL arasında olduğunu ve bir işyerinin kirasının işgaliye bedelinin altında olamayacağını dile getirdi. 

155 kiracıdan 63’ünün sözleşme imzaladığını kaydeden Türkyılmaz, Kaymakamlığa tahliye yazısı yazılan ve hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkan kiracı sayısının ise 21 olduğunu söyledi. 

Türkyılmaz, tahliye edilen kiracı sayısının 21, tahliye amacıyla avukata verilen kiracı sayısı ise 23 olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X