‘Herkesin bir rengi var’

Sanatçı Serpil Kavran, ‘Benim rengim ne?’ sorusundan yola çıkarak ilginç bir sergiye imza attı. Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde geçtiğimiz hafta kapılarını açan sergi, sanatçının tuval üzerine yağlı ve akrilik boya çalışmalarından oluşuyor.

‘Herkesin bir rengi var’

Dilek Atlı

Herkesin bir rengi olduğunu düşünen sanatçı, “Bu rengi bulan bireylerin enerjisini buna yönlendirerek üreten, çevrelerine fayda sağlayıp değiştirebilen kişiler olacağına inanıyorum. Bu sergi onların renklerini bulma konusunda yardımcı olacak. Sergi salonuna bir de boş tuval koyarak ziyaretçilerin bunun önüne geçip fotoğraf çektirmelerini ve kendi renklerini bulmalarını istedim” diye konuştu. 

TUVALDEN ELBİSE

Açılış günü ve sergileme boyunca Bursalı sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğunu belirten Kavran, bu sergiye özel tuvalden elbise tasarladığı söyledi. Elbiseyi giymeyi ihmal etmeyen sanatçı, ilginç tasarımıyla ve eserleriyle ilgili olarak şunları dile getirdi: 

“Tuval üzerine yağlıboya teknikleri çalışıyorum. Fotoğraf ve kameramanlık üzerine eğitim alıyorum. Fikirlerimi bir kağıda not alıp, geliştirmeyi seviyorum. Bu elbise de böyle gelişti. Kendimi ifade etmek için elbise bir araçtı. Doğaçlama renk ve çizimlerle elbiseyi boyadım. Sergide 28 eserimi sanatseverlerlerin beğenisine sundum. Her biri bir mesaj içeriyor. Önce çiçek çalışmalarıyla başladım ama baktım ki, resimlerim bundan ayrılıp kendimi anlattığım başka motiflere dönüşüyor. İlk heykel denememi de gerçekleştirdim bu sergide. Kolaj çalışmalarım da var. Bundan sonraki sergimde de farklı eserlerime yer vereceğim.“

Sergi yarına kadar ziyarete açık kalacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X