Herşeyi mevsiminde yiyin

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, her ürünün mevsiminde ve gerektiği kadar tüketilmesinin sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu söyledi.

Herşeyi mevsiminde yiyin

Sağlıklı beslenmek için tüketilen gıdaların miktarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Demirci, tüketilecek gıdaların sağlıklı ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı beslenmenin günümüzün en önemli konularından bir tanesi olduğunu belirten Prof. Dr. Demirci, “Burada önemli olan bizim günlük olarak almamız gereken gıdaların ölçülü ve dengeli biçimde alınması. Beslenme alışkanlıkları çok değişiyor. Ülkeden ülkeye bölgeden bölgeye beslenme alışkanlıkları değişiyor. Türkiye’de de Akdeniz bölgesi ayrı, Karadeniz ayrı. İç Anadolu Bölgesi hepsinin beslenme alışkanlıkları farklılık gösteriyor. O yüzden beslenme kültürleri farklılık arz etmekte. Sağlıklı beslenmeyi daha kolay anlatabilmek için beslenme piramidi uygulamasını gösteriyoruz. Bu piramit de neyi hangi gıdayı ne miktarda alacağımızı görebiliyoruz. Tahıl grubu gıdalar daha fazla tüketiliyor. Bunun dışında meyve ve sebze ve baklagiller tüketilebilir. Süt ve süt ürünleri de son derece önemlidir. Et ve et ürünleri sağlık için daha az tüketilmelidir. Tahıl tüketimi ile vücudun karbonhidrat ve enerji ihtiyacı karşılanır. Meyve tüketimi ile de vitamin ihtiyacı, mineral madde ihtiyacının karşılanmasında son derece önemlidir. Sağlık için her meyveyi sebzeyi mevsiminde tüketin. Her ürünü mevsiminde tüketmek gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X