HES istemiyoruz

Kestel Saitabat köyü Akçay ve Güvercinlik Deresi üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik santrali için ÇED süreci başladı.

HES istemiyoruz

OSMAN GÜNEŞ

Bilgi vermek için Saitabat’ta düzenlenen toplantıyı protesto eden bölge sakinleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bilgi istemediklerini belirttiler. Bunun üzerine gelen ekip tutanak tutup bölgeden ayrıldı. 

HES’e karşı olduklarını belirten Saitabat, Derekızık, Osmaniye ve Orhaniye köyü sakinlerinin tepkisi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilisi Ahmet Barlak toplantının yapılamadığını ilişkin tutanak tuttu. 

Saitabat muhtarı Ahmet Eraslan, Derekızık muhtarı Kamil Işık, Osmaniye muhtarı İlyas Yılmaz ve Orhaniye muhtarı Mevlüt Yıldız tarafından HES’e karşı düzenlenen toplantıya Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ertuğrul Aksoy, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Neriman Usta, DOĞADER Başkanı Murat Demir, Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, Kızıklar Dernek Başkanı Ertuğrul Sünel ve vatandaşlar katıldı. 

Bölgede HES istemediklerini belirten Saitabat muhtarı Ahmet Eraslan, HES’in yapılmak istendiği alanda tarım alanları, turizm bölgesi ve SİT alanı olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X