‘Hesabını sorarım’

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği için kendisini istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok ağır sözlerle yanıt verdi.

‘Hesabını sorarım’

İlk kez Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından kameraların karşısına geçen Arınç’ın, Başkent’te deprem yaratan sözleri şöyle:

‘Benimle ilgili tweet atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil. Görevden ayrılmamı isteyecek pozisyonda değilsin. Gökçek’e değil ama eşine saygım var. Gökçek hakkında bir şey konuşursam Nevin Hanımefendiyi üzmüş olacağım. Benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Kimin nerede havlayacağını biliyoruz. Gökçek, sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Belediye başkanlığı için oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Gökçek’ni adaylığına itiraz etmiştim. Ankara’ya yakışmıyor dedim. Partim onun adaylığı üzerinde karar verince, onun seçilmesi için çalıştım. Ama şimdi intikam almaya çalışıyor. 8 Haziran’dan sonra hesabını sorarım.

CAM GİBİ ADAMIM

Cumhurbaşkanımızla hukukumuzun çok eskiye dayandığını herkesin bilmesi lazım. Cumhurbaşkanı ile olan hukukumuz dava arkadaşlığıdır. Cumhurbaşkanımız devletimiz başıdır. Bunun dışında bizim liderimizdir. Çile insanıdır, örnek bir aile reisidir, halkımızın kahramanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. 

Konuşmalarımı analiz ederseniz, polemik ve saygısızlık göremezsiniz. Eksik bilgileri tamamlamak benim görevim olur. Benim sözlerimi o hiçbir zaman yanlış anlamaz. Çözüm süreci ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız. Söylediğim sözler ortada, arkasında kimse bir şey aramasın. Cam gibi adamım, önüm arkam bellidir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X