Heyelan ulaşımı aksatıyor

İnegöl’e bağlı kırsal mahallerde karın erimesi ile yumuşayan toprak, yoğun yağış nedeniyle heyelana dönüştü. Kayan toprak Paşaören ile Süle mahallesini birbirine bağlayan yolun kapanmasına neden oldu.

Heyelan ulaşımı aksatıyor

SADULLAH ORGAN

Yağan karın erimesi ve ardından devam eden yoğun yağışlar, İnegöl’ün kırsal kesimlerinde heyelana neden oluyor. 

Yumuşayan toprağın kayması ile oluşan heyelan ilçeye bağlı Paşaören ile Süle mahallesini birbirlerine bağlayan yolun kapanmasına neden oldu. 

Tonlarca ağırlığındaki toprak yola aktı. Yaşanan heyelan nedeniyle can kaybının yaşanmaması teselli olurken, yolda yeniden toprak kaymasının olmaması için de önlem alındığı öğrenildi.  Heyelanı haber alan Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri, bölgede yaptıkları incelemenin ardından, aralıklarla kapanan yolu açmak için hareket geçti. 

İKİNCİ KEZ KAPANDI 

Yaklaşık 20 günden bu yana Paşaören mahallesihi giden yolun 1.kilometresinde art arda heyelan oluşuyor. Belediye ekipleri iş makineleri ile toprak yığını ile kapanan yolu temizleyerek trafik akışını sağlarken, yol birkaç gün önce yine büyük toprak kütlesinin altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekiplerinin iş makineleri ile yolu tekrar ulaşıma açarken olası yeni bir toprak kaymasına karşı  alternatif yol güzergahı da belirlindi.  Yaşanabilecek yeni bir toprak kaymasını göz önünde bulunduran ekipler, farklı bir noktadan yol açma çalışmaları yapacaklar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X