‘Hiçbir bahane terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin kuruluşunun 72. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Hiçbir bahane terör örgütlerinin silaha boğulmasını, hiçbir hesap da terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez.” dedi.

‘Hiçbir bahane terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) kuruluşunun 72. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “DEAŞ, El Kaide, YPG, PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi eli kanlı çeteler, sadece ülkemizin güvenliği için değil, bölgemiz ve tüm dünyanın güvenlik ve istikrarı için de ciddi risk oluşturmaktadır. Hiçbir bahane terör örgütlerinin silaha boğulmasını, hiçbir hesap da terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez. Bilhassa BM çatısı altında terörizme karşı dayanışma ve işbirliğinin artırılması elzemdir.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

“Dünya 5’ten büyüktür sloganında sembolleşen Güvenlik Konseyindeki mevcut adaletsizlik giderilmedikçe ne küresel barışın tam olarak tesisi ne de BM reformunun tam anlamıyla başarıya ulaşması mümkün olacaktır. Bu çerçevede, Türkiye, BM Güvenlik Konseyine daha adil, daha demokratik, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir nitelik kazandıracak BM reformuna desteğini sürdürecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X