‘Hiç kimse ‘Ben yoksulum’ demeyecek’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede 4 yıl içinde hiç kimse ‘Ben yoksulum’ demeyecek, hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

‘Hiç kimse ‘Ben yoksulum’ demeyecek’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Halka söz verdim, namus sözü verdim, refahı tabana yayacağım. Bu ülkede 4 yıl içinde hiç kimse ‘Ben yoksulum’ demeyecek, hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin mitingi için geldiği Antalya’da havalimanında milletvekili adaylarınca karşılandı. Otobüsün içinden kendisini karşılamaya gelenleri selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra mitingin yapılacağı Kepez Turgut Özal Spor Salonu önündeki alana geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da Antalya’da yeni bir tarih yazılacağını, bunun için kendisinin 24 saat kesintisiz çalışacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, mitinge gelenlere, hükümetin 13 yıllık iktidarında Türkiye’ye ne miras bıraktığını sordu ve “6 bin 200 işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli bıraktılar. Aylığı bin liranın altında 8 bin emekli bıraktılar. İki Trakya büyüklüğündeki alanı ekemeyen mağdur çiftçi bıraktılar, 800 bin taşeron işsiz bıraktılar. Bu tabloyu değiştireceğiz, ters düz yapacağız. Mutlu, refah içinde yaşayan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Seçim bildirgesi anlatan Kılıçdaroğlu, bildirgelerinin Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek içeriğe sahip olduğunu savundu. Emeklinin, çiftçinin, taşeron işçinin, işsizin, yoksulun sorunlarının çözümünün CHP’de olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Halka söz verdim, namus sözü verdim, refahı tabana yayacağım. Bu ülkede 4 yıl içinde hiç kimse ‘Ben yoksulum’ demeyecek, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.

“Kavga olmayan bir Türkiye”

Seçim bildirgesini açıklayınca iktidar mensuplarının kendilerine “Parayı nereden bulacaksınız?” diye sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel kurulunda aynı soruyu dolaylı olarak sordu. Kendisine söyledim. Bütün iş dünyasının önünde söyledim. Sen ‘Kaynak nerede?’ diye sormak istiyorsan benimle beraber gel televizyon kanalına, sen bana sorarsın, ben adam gibi cevap vereceğim ama ben soracağım sen de adam gibi cevap vereceksin.”

Türkiye’de yeni bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kavga olmayan bir Türkiye, gerilmeyen bir Türkiye, huzur içinde bir Türkiye istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, annelerin çocuklarını sevgiyle okula gönderdiği bir Türkiye istiyoruz. İşsizliğin kol gezdiği bir ülke istemiyoruz. Bizim istediğimiz yaşanacak bir Türkiye, huzur içinde bir Türkiye, kardeşlik içinde yaşanacak bir Türkiye” dedi.

Antalya’da otellerin kışın kapalı olduğunu ve bu nedenle çalışanların kışın memleketlerine gittiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, turizmin 12 aya yayılması konusunda çalışma yapacaklarını bildirdi.

‘Litresi 1,5 liradan mazot’

İki Trakya büyüklüğündeki alanın son 10 yıldır ekilmediğini, Türkiye’nin saman ithal eder bir ülke konumuna getirildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, çiftçiye gübre, elektrik ve mazotta kolaylık sağlayacağını kaydetti. Çiftçiye mazotun litresini 1,5 liradan vereceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, bunun mümkün olamayacağı yönünde propagandalara rağmen CHP olarak ucuz mazot vaadini gerçekleştireceklerini savundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 11 milyon emekli bulunduğunu, 11 milyonunun da oyunu istediklerini söyledi. Türkiye’yi uygar dünyanın bir parçası yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ülkenin Ortadoğu’daki kavganın parçası olmayacağını ifade etti.

Eğitim sistemini değiştireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, öğretmenleri de baş tacı edeceklerini dile getirdi.

Asgari ücreti de bin 500 lira yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının bunun mümkün olamayacağı yönünde açıklamalar yaptığını hatırlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X