‘Hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok’

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Macar yıldız Balazs Dzsudzsak ve Necid’in durumlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Geçen sene Dzsudzsak’dan yeterli verimi elde edemedik. Bazı oyuncular adaptasyon sıkıntısı süresi ve sıkıntısı yaşıyorlar. Kendi

‘Hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok’

Spor Toto Süper Lig’in 2016-2017 sezonu öncesi ilk antrenmanını dün gerçekleştiren yeşil-beyazlı ekip, bugün sabah saatlerinde yaptığı çalışmayla hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yeni transferleri ve takımın son durumunu değerlendirdi. Bekir Yılmaz’ın geçtiğimiz sezon kendilerine ayrılmak istediğini ilettiğini kaydeden Hamzaoğlu, “Biz de onayladık. Yaşanan ve bizim de hoşumuza gitmeyen şeyler vardı. Bekir de ayrılma kararı almıştı. Kendisi de kulüp bakıyor şu anda. Bakaye de aynı şekilde. Hem maliyetler de yüksekti. Mecburen ayrılmak zorunda olduğumuz arkadaşlar da var aramızda. Mert de aynı şekilde. O da çarşamba gününe kadar düşünecek. Yönetimiz de görüşmelerini sürdürüyor. Belki bizimle devam edecek, belki de Mert de başka bir kulübe geçecek” dedi.

“Hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok”

Dzsudzsak ve Necid’in durumlarının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Geçen sene Dzsudzsak’dan yeterli verimi elde edemedik. Bazı oyuncular adaptasyon sıkıntısı süresi ve sıkıntısı yaşıyorlar. Kendini buraya ait hissetmeyen ve burada verimli olacağını düşünmeyen hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok. İnşallah onlar da arzuladıkları şekilde istedikleri kulübe giderler. Kulübümüze de mali yükleri oldu. Giderlerse bunu da karşılayarak gidecekler. Kalırlarsa da bizim iyi oyuncularımız. Kadromuz da onları göreceğiz. Teklifler var. Avrupa Şampiyonası’nda iyi de performans sergilediler. Kulübümüz için inşallah en iyi şekilde çözümlenecek. Bunlara Necid de dahil. Kalacağız derlerse de bizimle beraber devam edecekler” diye konuştu.

“Transfere ihtiyacımız gözükmüyor”

‘Kamptan sonra transferi düşünülen oyuncular bu iki oyuncunun mevkisi için mi?’ sorusuna ise Hamzaoğlu, “Hayır. Şu anda mevki olarak transfer düşünmüyoruz. Kampta takımımızı göreceğiz. İhtiyaçlarımız daha net bir şekilde ortaya çıkacak ve ona göre hareket edeceğiz. Belki hiç ihtiyacımız olmayacak. Kendi içimizden hepsini çözmüş olacağız. Şimdilik transfere ihtiyacımız görünmüyor” dedi.

“Elimizden gelenin maksimumunu vereceğiz”

Yeşil-beyazlı taraftarlar da mesaj gönderen tecrübeli teknik adam, “Ben de buradan, ‘Bu sene hedefimiz şampiyonluk, şampiyon olacağız’ gibi güzel kelimeler söylemek isterim ama bu gerçeği yansıtmaz. Hedefi zaman ve sezon içindeki performanslar belirler. Ne kadar aile olabiliyoruz. Ne kadar zor günlerde birbirimize destek olabiliyoruz, ne kadar kötü günlerden sonra ayağa kalkabiliyoruz hedefi bunlar belirler. Taraftarlarımız şunu bilsinler; Bursaspor hedefi olan bir kulüp ve her zaman da böyle olacak. Biz bu takımı layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Elimizden gelenin maksimumunu vereceğiz. Herkes saha içinde o mücadeleyi gösterecek. Yönetimimiz, taraftarımız destekleyecek bizi. Herkes elinden geleni yapacak. Ben bunun sözünü verebilirim. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Futbolda her zaman iyi olamazsınız, kötü günlerde de onlara ihtiyacımız daha fazla olacak. Onlar da bizi o günlerde destekleyip, o açığımızı o şekilde kapatacaklar. Eğer hedefe ulaşmak istiyorsak hep beraber yapılacak bir şey. Aynı hedefe ve amaca odaklanmamız lazım. Sabırlı olmak çok önemli. Çünkü adım adım taşları yerine koyuyoruz. Yetişen gençlerimiz var. Onların da zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Bizim istediğimiz bütün oyuncuları aldık”

Tam anlamıyla istediğiniz bir kadroyu oluşturdunuz mu? Diğer rakipleriniz fazla transfer yapamadı. Bu sizi bir adım öne geçirdi mi? sorusuna da Hamzaoğlu, “Tabi ki bir adım öne geçirdi. Biz eğer bu transfer dönemlerinde kulübün mali yapısını düşünmeden hareket edersek onların yaşadığı mali kriter sıkıntılarını biz de önümüzdeki yıllarda yaşarız. Biz gelecek yıllarda bu sıkıntıyı yaşamama adına daha akılcı hareket etmek zorundayız. O yüzden biraz sabırlı olacağız. Önce kulübü doğru bir mali yapıya oturttuktan sonra büyük hedefler koyabiliriz ve çok büyük transferler yapabiliriz. Şu anda kulübün ihtiyacı olan şey düzlüğe çıkmak ve kendi ayakları üzerinde durabilmek. Önce bazı şeyleri aşmamız gerekecek. Sadece mali durumu düşünüyoruz diye algılanmasın. Biz daha az maliyetli ama daha çok verim alabileceğimiz oyuncuları kadromuza kattık. Bizim istediğimiz bütün oyuncuları da aldık. Bundan dolayı yönetime teşekkür ediyorum” dedi.

Denenmeye gelen oyuncular hakkında ise deneyimli teknik adam, “Scout ekibimizin gözlemleri ile bu arkadaşlarımızı aldık. Genç oyuncular ve değerlendireceğiz. İleride kulübümüze faydalı olacağını düşündüğümüz olursa onları da kadromuza katacağız” şeklide konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X