‘Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HSYK’nın ihraç kararına ilişkin, “Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz. Hiçbir siyasal kararı desteklemiyoruz” dedi.

‘Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülnar ilçe merkezinde düzenlenen mitingde, ülkede yoksulluğun ve işsizliğin olmaması için çalışacağını ifade etti.

“Anadolu’nun Kemali” olduğunu ve 7 kardeşli bir aileden geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Hani diyorlar ya ‘CHP entelektüellerin partisidir’ diye. Yok. Ben Anadolu’nun çocuğuyum, Anadolu’nun neferiyim, Anadolu’nun yiğidiyim. Sizden birisiyim. O nedenle sizin derdinizi en iyi ben bilirim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “17 milyon yoksulun 3 milyon 750 bin hanede oturduğunu” ve “aylık gelirinin 200 lira olduğunu” vurgulayarak, yoksulların karınlarının doyması gerektiği ve bunun için de 4 yıl yetki istediğini ifade etti.

Soma ve Ermenek’i unutmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Yeraltında çalışan madencileri hiç unutmadık. Onların derdini de iyi bilirim. Onlar yılbaşında eğlenirken bu kardeşiniz yılbaşında Soma’da yüzlerce metre yerin altında işçi kardeşlerinizle beraber yılbaşını kutladı. Onlarla beraber oldum, onların dertlerini, sorunlarını dinledim. Onların dertlerini parlamentoda sadece CHP dile getirdi. Sadece ve sadece CHP dile getirmeye devam edecek. Bunun da sözünü veriyoruz.”

HSYK’nın ihraç kararı

Miting sonrası Zeynel Abidin Türbesi’ni ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, buradan çıkışında bir gazetecinin “HSYK’nın ihraç kararını nasıl değerlendirdiğini” sorması üzerine, “Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz. Hiçbir siyasal kararı desteklemiyoruz. Dolayısıyla karar veren hakimlerin tutuklanması veya başka işlemlerin yapılması bunlar doğru değil. Demokrasiye uymaz. Yargıdan siyasetin elini çekmesi lazım” diye konuştu.

Türbede bir dilekte bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Dilek ne olacak arkadaşlar. CHP’nin iktidarını istiyoruz elbette” ifadesini kullandı.

Aydıncık ve Bozyazı mitingleri

Kılıçdaroğlu, Aydıncık ilçesindeki konuşmasında ise ülkenin sorunlarının çözülmesi için güçlü bir CHP iktidarına ihtiyaç duyulduğunu savunarak, herkesin mutlu olduğu, her alanın geliştiği, yaşanacak bir Türkiye’yi yeniden kurmak istediklerini söyledi.

Bozyazı ilçe merkezinde de partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 2 milyon Suriyelinin şu an Türkiye’de olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Ne işi var? Geldiler buraya, tamam, başımızın üstüne. Hiç itiraz etmiyorum, bakalım ama yarın, öbür gün 2 milyon, 4 milyon olursa ne olacak? 5,5 milyar dolar para harcadık, ne olacak? Dolayısıyla benim sözüm Ortadoğu politikasını değiştireceğiz”

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da barışı sağlayıp Suriyelileri ülkelerine göndereceğini yineledi.

Emeklilere ikramiye vaadi

Kılıçdaroğlu, Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada da bir iktidara 13 yıldır kredi açıldığını ancak bu iktidarın sorunları çözmediğini iddia etti. “Yeni bir ekonomi programına, yeni bir sosyal politikaya, yeni bir yapılanmaya devlette ihtiyacımız var” diyen Kılıçdaroğlu,  “Emekliye iki maaş ikramiye kıyameti koparıyorlar. İster çatlayın, ister patlayın. Ben bu ikramiyeyi vereceğim arkadaş” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X