‘Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Açık ve net söylüyorum, hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğiz. Tam aksine bütün sosyal yardımları en az iki katına çıkaracağız” dedi.

‘Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu Ankara’daki beylerden bir tanesi israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa’yı. Bu Müslüman değil miydi? Papa’yı niye gösteriyor? Sevgili Peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Çankırı Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, işçiler, köylüler, emekliler, memurlar, ezilenler, yoksullar için çalıştığını söyledi.

 

Çankırı’dan son 10 yılda 87 bin 195 kişinin göç ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 13 yılda 6 milyon 250 bin kişinin işsiz, 17 milyon kişinin yoksul olduğu savundu.  

 

Hükümetlerin asıl varlık nedeninin yoksulluğu, işsizliği bitirerek refah içinde bir toplum yaratmak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, halk zenginleştirmek için iktidara gelmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sizin çocuklarınız işsiz kaldığında KPSS sınavına giriyorlar, acaba iş bulabilir miyiz diye? Onların çocukları, o Ankara’da oturan beylerin çocukları, hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu gerçeği bile bile hala Çankırı ‘Biz artık uyandık, biz artık harama ortak olmak istemiyoruz, yalana ortak olmak istemiyoruz’ diyecek mi” diye sordu.

 

“Refahı tabana yayacağım”

 

Ülkede huzuru, mutluluğu sağlamak için her türlü tedbiri alacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “13 yılda ne yaptıklarını biliyorsunuz, ben onları anlatmayacağım. Ben önümüzdeki 4 yıl içerisinde CHP iktidarında neler yapacağımızı size anlatayım. Refahı tabana yayacağım. Herkes kalkınmadan, büyümeden nasibini alacak, aç ve açıkta insan bırakmayacağım” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X