‘Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz’

Başbakan Yıldırım, “Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz var. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz.” dedi.

‘Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz’

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Ofisi’nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın toplantısı yaptı.

 

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımızı yakabilir, şehitlerimiz olabilir. Acımız büyük ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız, kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ya istiklal ya ölüm’ ve 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz. Milletimizin geleceği için, ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimiz için, yılmadan bir yandan çalışacağız, eserler ortaya koyacağız, yeni projeler hayata geçireceğiz, bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz.”

 

Vize muafiyeti ve geri kabul anlaşması

 

Türkiye ile AB arasında vize muafiyeti anlaşması hakkında Başbakan Yıldırım, “Bu anlaşmaların bir şekilde yapılamaması halinde, mülteci sorunu artık Türkiye’nin sınırları içerisinde değil bütün Avrupa’yı da ilgilendirecek büyük bir bölgesel soruna dönüşme riskini içermektedir.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X