‘Hiçbir ülke bizden özür beklemesin’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Hiçbir hükümet lideri görevini yerine getirdiği için özür dilemez. Hiçbir ülke bizden özür beklemesin’ dedi.

‘Hiçbir ülke bizden özür beklemesin’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak (NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile) bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım’da olanların sorumluluğu Türkiye’nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız” dedi.

Bir muhabirin ‘Özür dileyecek misiniz?’ soruna Başbakan Ahmet Davutoğlu:

“Hiçbir hükümet lideri görevini yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz gereken görevi yerine getirmiştir.Eğer Rus tarafı konuşmak istiyorsa biz konuşmaya hazırız. Hiçbir ülke bizden özür beklemesin’ cevabını verdi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, “Biz bu gerginliği tırmandırmayacağız. Diyaloğa hazırız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye’nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz” dedi.

Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin kendi hava sahasını koruma hakkı vardır. Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X