‘Hiçbir yere gitmiyorum’

Akıbeti merakla beklenen Sercan Yıldırım, Antalya kampından OLAY Spor aracılığıyla mesaj gönderdi: ‘Hiçbir yere gitmiyorum’

‘Hiçbir yere gitmiyorum’

‘Ben futbolu unutmadım’ diyen 26 yaşındaki oyuncu: ‘Taraftarlar merak etmesin. Topla alıp giden Sercan’ı tekrar izlettireceğim. Ben bitmedim. Kendime inancım var. O inancım olmasa zaten burada durmam.”

 

Bursaspor’un çok şey beklediği isimlerden biri o… Ancak nedense bir türlü patlama yapamadı. Sercan Yıldırım’dan bahsediyoruz. Ligin ilk yarısında forma bulduğu maçlarda vasat bir görüntü çizen ve son Aydınspor 1923’le oynanan kupa maçında protesto edilen tecrübeli futbolcu, Antalya kampında Olay Spor’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Şimdi söz Sercan’da… “Geçen sezon da aynı tabloyu yaşamıştım. İlk devre forma bulamamıştım. Sonrasında Timsah Arena’da oynadığımız ilk maç olan Trabzonspor randevusuyla açılmıştım. Tabii ki o dönem göreve gelen Hamza Hoca da bunda etkiliydi.”

 

FUTBOLU UNUTMADIM

“Bu sezon forma şansı az buldum. Performasımı tam olarak sahaya yansıtamadım. Ben oynadıkça iyi olan bir futbolcuyum. Kendime bu yönden çok inanıyorum. Pes etmiş falan değilim.  Forma geldiği takdirde iyi değerlendireceğim. Kampta çok iyi çalışıyorum ve iyi hazırlanıyorum. Hocanın gözünü girmeye galret ediyorum. Taraftarlar merak etmesin. Topla alıp giden Sercan’ı tekrar izlettireceğim. O 4-2’lik Trabzonspor maçından sonra ben futbolu unutmadım. O yüzden kimse merak etmesin.”

 

TEK İDMAN KAÇIRMADIM

“Ben bitmedim. Kendime inancım var. O inancım olmasa zaten burada durmam. Benim için -gitti, gidecek. Hoca düşünmüyor- diye söylense de hiçbir yere gitmiyorum. Forma gelene kadar burada mücadele edeceğim. Kalacağım ve bu forma savaşını kazanacağım. Ben bugüne kadar hiçbir idman kaçırmadım Hastalanmamaya bile dikkat ediyorum.. Forma şansı az gelince bunlara dikkat ediyorsun doğal olarak. Burası benim yuvam. İnsan öyle hemen yuvasını bırakıp gidemez.”

 

Sorun varsa ilk bana yansıyor

 

Sercan, zaman zaman hatalar yaptığını da belirterek, “Siz de biliyorsunuz duygusal bir oyuncuyum. Bazı durumlardan hemen etkilenebiliyorum. Aslında bizim işte duygusallığı yer yok. Başka takımda olsam böyle olacak. Ama ben Bursaspor’da yetiştim. Bu takımın bütün kademelerinde forma giydim. Sorun varsa ilk bana yansıyor. Başarıda da böyle. Taraftara kızamam. Biz abi kardeş gibiyiz. Herkesi çok seviyorum. Ben onları abim gibi görüyorum. Ben çalışacağım, mücadelemi vereceğim. Onlarda da eminim benim hakkımı verecektir” diye konuştu. 

 

Tepkileri döndürmek benim elimde

 

Aydınspor’la oynanan kupa maçında protesto edilmesiyle ilgili de konuşan 26 yaşındaki futbolcu, “O maçta çok istekliydim. Fakat top bile süremedik. Depara kalkamadım.. Ben daha 26 yaşındayım. Rehavete kapılmadan inancımı kaybetmeden yola devam edeceğim. 35 yaşıma geldiğim vakitte inancımı kaybetmeyeceğim. Benden beklentiler her zaman büyük oldu. Özellikli bir oyuncuyum. Topu alıp verdiğim zaman bile insanlar sevmiyor. Bunları görmedikleri vakitte tepkiler oluyor. Bunlar doğal. Bu tepkileri sevgiye döndürmek benim elimde” şeklinde konuştu. 

 

Savunma yönüm eksik

 

Defansif yönünü geliştirmek için çaba gösterdiğini belirten Sercan “Eksiklerimi biliyorum. Takım oyununu uygun hareket etmem gerekiyor. Defansif yönüm için çalışıyorum. Hamza Hocam bunu dile getirdi. Çalışmalarımı yapıyorum. Hocanın ve taraftarın istediği gibi olacağım. Futbolda öğrenmenin yaşı yoktur. Eksikler her zaman kapatılabilir. Bunun için gayret gösteriyorum” dedi. 

 

Kriter Avrupa’dır

 

‘Ligin ilk yarısında takım olarak iyi bir derece elde ettik’ diyen Sercan şöyle konuştu: “5.’lik güzel bir tablo. Oyun olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü yeni bir takımız. Kupada da kaybedilmiş bir şey yok. Avrupa hedef her zaman. Bu gücümüz var. Çünkü birbirinin dilinden anlayan kaliteli bir takıma sahibiz. Bursaspor’un yeri her zaman üst sıralardır ve hedefi de Avrupa kupalarında mücadele etmektir. Başarı kriteri budur. Ligde iyi maçlar çıkardık. Kötü oynarken de kazandığımız karşılaşmalar oldu. Çok daha iyi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” 

 

Takımda rekabet var

 

Takım içerisinde gözükmeyen bir savaş olduğunu da vurgulayan tecrübeli kanat oyuncusu, “Sakatlarımız, eksiklerimiz var ancak takım içerisinde de bir rekabet var. Benim bulunduğum bölge itibariyle mesela. Forma için herkes kendini gösterme gayretinde. Benim iyi oynamaktan başka çarem yok. Çünkü kötüysen eğer hoca formayı başkasına veriyor. Amacım istikrar yakalamak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X