Hıdır Adnan yeniden serbest

İsrail cezaevinde idari tutuklu olarak bulunan ve önceki gün serbest bırakılan Hıdır Adnan, Mescid-i Aksa’da gözaltına alındıktan birkaç saat sonra yeniden serbest bırakıldı.

Hıdır Adnan yeniden serbest

Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün serbest bırakılan ve dün Kadir Gecesi münasebetiyle Mescid-i Aksa’da teravih namazı kılmak istediği sırada yeniden gözaltına alınan Adnan’ın birkaç saat sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, Adnan’ın izin belgesi olmadan Kudüs’e girmesi nedeniyle gözaltına alındığını ve sorgusunun ardından serbest bırakılacağını belirtmişti. Samri, İsrail polisinin, Adnan’ın Kudüs’e girişini “çok tehlikeli” gördüğünü kaydetmişti.

Adnan, idari tutuklamaları protesto için girdiği 55 günlük açlık grevinin ardından önceki gün sabah saatlerinde serbest bırakılmıştı.

İsrail yönetimince defalarca tutuklanan İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Adnan, son olarak 8 Temmuz 2014’te Cenin kentindeki bir güvenlik noktasında gözaltına alınmıştı. Adnan, idari tutukluluk kararının uzatılmasını protesto için 5 Mayıs 2015’te açlık grevine başlamıştı. Adnan, geçen ayın sonlarında İsrail hapishaneler idaresiyle yaptığı “Ramazan Bayramı öncesinde serbest bırakılmasını garantileyen” anlaşmanın ardından 55 gün sürdürdüğü açlık grevini sona erdirmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X