‘Hijyenik minibüs’ dönemi

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde salgın hastalıklara karşı hijyen sağlanmasına yönelik ilaçlama başlatıldı.

‘Hijyenik minibüs’ dönemi

Edirne Belediyesi tarafından kent içinde toplu ulaşımı sağlayan minibüsler, bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlanmaya başlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye otoparkında minibüsleri ilaçlama işlemini inceledikten sonra yaptığı açıklamada, toplu yaşamın olduğu yerlerde daha fazla bakteri ürediğini söyledi. 

Toplu ulaşım alanlarında sağlanacak hijyenin toplum sağlığına da büyük katkısı olacağına işaret eden Gürkan, şunları kaydetti:

“Her şeyin amacı, insanın daha mutlu, daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşama kavuşmasıdır. O anlamda bugün başlatacağımız uygulamayla bundan sonra toplu ulaşımda kullanılan araçlar, her gün sterilize ve dezenfekte edilecek. Böylece gerek bulaşma gerekse el temasıyla oluşabilecek hastalıkların önüne geçmiş olacağız. Bu, bir anlamda hastalıklara karşı önleyici tedbirdir. Yapacağımız dezenfekte işlemleri o aracı hastalıklara karşı 24 saat korumuş olacak. Şoför arkadaşlarımızı da eğiteceğiz. Bu anlamda halk sağlığını bir derece koruyacağız.”

Gürkan, günde 60 bin kişinin kullandığı toplu ulaşım araçlarında ilaçlama işleminin yaz aylarında da devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X