Hilbert’ten Arda Turan’a övgü

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’de forma giyen Beşiktaş’ın eski oyuncusu Roberto Hilbert, Atletico Madrid’de oynayan Arda Turan’ın “en iyi Türk futbolcu” olduğunu söyledi.

Hilbert’ten Arda Turan’a övgü

Hilbert, AA mahibirine yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayer Leverkusen’in rakibi Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan’ı Galatasaray’da oynadığı dönemden tanıdığını ifade etti. Hilbert,  “Arda benim için şu an en iyi Türk futbolcu. Milli takımda kaptan. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi finalini oynadı. İspanya’da şampiyon oldu. Galatasaray’ın şimdiye kadarki en büyük yeteneklerinden biriydi. Madrid’deki ilk yılında kendini kabul ettireceğini kimse düşünemedi. Gerçekten saygı duymak lazım” diye konuştu.

 

Alman futbolcu Hilbert, Atletico Madrid’e karşı yarın oynayacakları maçı kazanmak istediklerini belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde gideceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Tur atlamak için kiminle oynadığınız büyük bir rol oynamıyor. Tur atlamak için kazanmak lazım” ifadelerini kullandı.

 

-“Türkiye daha fazla potansiyele sahip”

Hilbert, Spor Toto Süper Lig ile Bundesliga arasında farklar bulunduğunu söyledi.

Kendisinin Türkiye’de sportif ve kişisel olarak da geliştiğini belirten Hilbert, “Ancak özellikle uluslararası düzeyde Almanya, Bundesliga ve milli takımıyla başka bir seviye ulaştı. Uluslararası düzeyde Alman takımlarından korkuluyor. Almanya dünya şampiyonu oldu. Bayern Münih de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Bu yıl 4 takım da Şampiyonlar Ligi’nde devam ediyor. Tur atlamak için büyük şansları var” diye konuştu.

Türkiye’de son yıllarda Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde sürprizler yaptığını, bu sezon Trabzonspor ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi‘nde gruplardan çıktığına işaret eden Hilbert, “Bu, takımlarda kalitenin var olduğu gösteriyor.  Türkiye ligi yine de daha çok potansiyele sahip” ifadelerini kullandı.

 

-“Almanya’da yabancı düşmanlığı arttı”

Eritreli bir kadınla evli olan Hilbert,  Türkiye’den döndükten sonra Almanya’da ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının arttığına tanık olduğunu anlattı.

Hilbert, “Eşim de maalesef ırkçı saldırılara, hakaretlere uğradı ve bu yönde tecrübeler yaşadı. Benim açımdan yabancı düşmanlığı arttı. Bunu çok üzücü buluyorum” dedi.

Irkçılığa karşı duyarlı olunmasını isteyen Hilbert, “3 yıl Türkiye’de, ülke dışındaydım. Ben orada yabancıydım. Ben de ülke dışında karşılandığım gibi burada Almanların yabancılara karşı daha açık ve candan davranmalarını isterdim” değerlendirmesinde bulundu.

Hilbert, “Her yabancı da suçsuz bir kuzu değil. Burada da farklar var. Benim birlikte olduğum insanlar çok sevecen, ağır işte çalışan ve bu kültüre uyum sağlamaya uğraşan insanlar” ifadelerini kullandı.

İnsanların yabancı düşmanlığı ve ırkçılık konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak için bazı organizasyonlara katıldığını kaydeden Hilbert, “Irkçılığa karşı kırmızı kart göster” adlı projede faaliyet gösterdiğini söyledi. Alman oyuncu Hilbert, Bundesliga’da VfB Stuttgart ve Bayer Leverkusen’de forma giymiş, 2007’de Stuttgart takımıyla ligde şampiyon olmuştu. 

Alman Milli Takımı’nda 8 kez forma giyen Hilbert, 2010-2013 yılları arasında Beşiktaş’ta oynamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X