Hillary farkı

ABD’de başkan adayları canlı yayında ilk kez kozlarını paylaştı. Clinton ve Trump 90 dakika süren bir münazarada seçmenleri ikna etmeye çalıştı. Hararetli tartışmanın galibi Hillary Clinton oldu. Anketlere göre Clinton Donald Trump üzerinde yüzde 67’y

Hillary farkı

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak  başkanlık seçimleri öncesi  adaylar ilk kez canlı yayında  karşı karşıya geldi.

Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump,  televizyonda düzenlenen bir münazarada yüz yüze tartıştı. Adaylar, rakip partinin renkleriyle yayına çıktı. Hillary Clinton kırmızı renkli  bir takım giydi, Donald Trump ise mavi renk bir kravat taktı. 90 dakika süren yayında, göçmen sorunu,  terörle mücadele, ekonomi gibi  ABD seçmeni için kilit önem taşıyan konular konuşuldu. 

TRUMP’I SIKIŞTIRDI

Clinton rakibini vergi kayıtlarını açıklamasını isteyerek köşeye sıkıştırdı. Ancak Trump bunları açıklayacağını ancak şartı olduğunu belirtti.Trump, ‘Vergi kayıtlarımı açıklarım, Ama bir şartla; Hillary Clinton da kişisel hesabından yaptığı ve  soruşturma sırasında silinen 33 bin e- posta yazışmasını açıklasın’dedi.

Clinton da buna karşılık, ‘Vergi kayıplarını açıklamasını istememesinin bir tek nedeni olabilir. Ya bahsettiği kadar zengin değil, ya da söylediği kadar yardımsever biri değil’ diyerek, rakibini zor durma bıraktı. 

IŞİD’LE MÜCADELE

Gündemdeki bir diğer konu da IŞİD’le mücadeleydi. Clinton hava harekatlarını artırma, Kürt ve Arap gruplara daha fazla destek sözü verdi. Trump ise İŞİD’le mücadelede Rusya ve Çin’in desteğinin alınması gerektiğini savundu. 

REKOR İZLEYİCİ

Oldukça hararetli geçen  tartışma, ABD tarihi açısından da ilkleri barındırdı. İlk kez bir kadın aday başkanlık münazarasında yer aldı. Ayrıca 100 milyondan fazla seçmenin izlediği program en çok izlenen münazara olarak kayıtlara geçti. 

CLINTON’INN ÜSTÜNLÜĞÜ 

Anketlere göre tartışmadan galip ayrılan isim Hillary Clinton oldu. CNN’in anketine göre, Clinton Trump’a karşı  yüzde 67’ye yüzde 27’lik bir üstünlük sağladı. Tartışma sosyal medyanın da en çok konuştuğu konu oldu. Trump’ın 90 dakika boyunca sıkça burnunu çekmesi, kullanıcıların gözünden kaçmadı. Bu durum zatüre geçiren Hillary Clinton ‘Trump’tan daha sağlıklı duruyor’ yorumuna neden oldu. Tartışma 8 Kasım’daki başkanlık seçimi öncesi adaylar arasında yapılacak 3 televizyon tartışmasından biriydi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X