Hillary tarihe geçti

Eski first lady, eski New York senatörü ve eski ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton, ülkesinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçti.

Hillary tarihe geçti

‘ABD’nin en güçlü kadını’ olarak nitelendirilen 69 yaşındaki Hillary Clinton, Demokrat Parti’nin Philadelphia’daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla adaylık için gereken 2 bin 383 oya ulaştı. Sonucun netleşmesiyle kurultaydaki Demokrat delegeler, Hillary Clinton lehine sloganlar attı. Clinton’ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından sembolik bir jest yaparak oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton’ın başkan adaylığının ilan edilmesini talep etti.

Kurultay Başkanı Marcia Fudge da Clinton’ın başkan adaylığını ilan etti. Hillary Clinton, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump’la yarışacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X