Hindistan’da 400’den fazla patlayıcı ele geçirildi

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Jharkhand eyaletinde hafta sonu 412 adet el yapımı bombanın ele geçirildiği bildirildi.

Hindistan’da 400’den fazla patlayıcı ele geçirildi

Polis Sözcüsü S. N. Pradhan gazetecilere yaptığı açıklamada, Latehar ve Palamu kentlerinde, Maocu isyancıların faaliyet gösterdiği ormanlık alanlarda düzenlenen operasyonlarda cumartesi günü 162, pazar günü de 250 patlayıcının ele geçirildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin devriye gezdiği bölgelere yerleştirilen patlayıcıların imha edildiğini söyleyen Pradhan, bazıları 20 kilogramı bulan patlayıcıların yüzlerce devriye aracını havaya uçurmaya yetecek güce sahip olduğunu söyledi.

Patlayıcıların, güvenlik görevlilerinin yolda kablolar görmesi üzerine ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

İsyancıların, bombaları haziran ayında 12 Maocunun öldürülmesine misilleme olarak ve liderlerinin yakalanmasını engellemek için yerleştirdikleri sanılıyor.

Maocu isyancılar, daha önce de ev yapımı bombayla saldırı düzenlemiş ve güvenlik görevlilerinin ölümüne neden olmuştu. İsyancılar, mayıs ayında Çhattisgarh eyaletinde 250 köylüyü bir gün boyunca rehin tuttuktan sonra serbest bırakmışlardı. Maocu isyancılar, fakir çiftçiler ve topraksız emekçiler için mücadele verdiklerini ileri sürerek, ülkenin doğusunda, güneyinde ve orta kesimlerinde etkilerini artırmaya çalışıyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X