Hindistan’da kopya skandalı

Hindistan’da 1,4 milyon öğrencinin girdiği lise sınavlarında, veliler çocuklarına yardımcı olabilmek için binalara tırmandı.

Hindistan’da kopya skandalı

Kimi okullarda polisle çatışmalar yaşanırken 20 veli gözaltına alındı.

Hindistan’da yapılan lise sınavlarına kopya skandalı damgasını vurdu. Yerel gazetelerde yer alan bu karelere göre, bazı aileler, çocuklarına kopya verebilmek için 5 kat tırmandı ve saatlerce pencerede asılı kalarak canlarını hiçe saydı.

Bihar eyaletinde yapılan, 1,4 milyon öğrencinin katıldığı sınavlarda velilerin çocuklarına yardımcı olabilmek için binalara tırmanıp cevap vermeye çalıştığı görülürken, kimi okullarda da velilerle polis arasında çatışmalar gerçekleşti.

400 öğrencinin sınavı iptal  edilirken, 20 veli gözaltına alındı. Çocukların kopya çekmesine yardım etmeye çalışan velilerin serbest bırakıldığı belirtilirken, kopya çeken öğrencilerin 3 yıl boyunca sınava girmesinin yasaklandığı açıklandı.

Hindistan medyası velilerin davranışlarını eleştirirken, kopya çekilmesini engellemenin mevcut koşullarda mümkün olmadığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X