‘Hırslarınız mantığınızın önüne geçmesin’

Ünlü işadamı Hüseyin Özdilek, marka olmanın sırlarını anlattı. Bu süreçte dürüstlük ve kurum kültürünün önemine işaret eden Özdilek, ”Ayrıca kendisiyle barışık, insanı ve devleti seven bir girişimci olmalasınız” dedi.

‘Hırslarınız mantığınızın önüne geçmesin’

ASLIHAN AYDIN

 

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, markalaşma sürecinde merdivenleri çıkarken hırsların mantığın önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Bursa Business Academy tarafından dün BAOB’da düzenlenen ‘Markalar Şehri Bursa’ zirvesinde konuşan Özdilek, markalaşma sürecinde en önemli noktanın dürüstlük olduğunu söyledi. 

Merdivenleri çıkarken hırsların mantığın önüne geçmemesi gerektiğini vurgulayan Özdilek, ”Çalışanlara karşı yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz ve onların da yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyeceğiz. Amatör ruhla profesyonelce çalışma ortamını meydana getireceğiz” dedi. Markanın başında bir girişimci olması gerektiğini kaydeden Özdilek, ”Babanızdan trilyonlar kalmış olsa da o parayı idare edemiyorsanız batar gider. Ona doğru yön verebilmek için kişisel becerinizi geliştirmeniz gerekiyor” diye konuştu.

İNSANI SEVMEDEN OLMAZ

Fiziki olarak çalışmayı beceremeyen kişilerin yönetici olamayacağını savunan  Özdilek, şöyle devam etti: ”Örneğin bir markette yönetici olarak iş yapıyorsanız, o markette depo elemanının haleti ruhiyesini, iş gücünü anlamanız gerekiyor. Marka ancak bu şekilde olunuyor. Ayrıca markanın yazılı kriterleri olması gerekiyor. Bu kriterleri kurumsallaştıramadığınız, kurum kültürünü aşılayamadığınız takdirde marka olunamaz. Marka olmak için kendisiyle barışık, insanı seven, devletini seven bir girişimci olmanız lazım.”

YÜZÜ SİRKE SATAN  HİZMET SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMASIN

İşin büyüklüğü küçüklüğünün önemli olmadığını vurgulayan Özdilek, ”İster küçük restoran veya fast food dükkanı açın, rakibinizden daha iyi ürünleri ve hizmeti vermekle, bütçeyi daha doğru hesaplamakla, çalışana en iyi ücreti vermekle yükümlüsünüz. Rakipten daha iyi ücret vereceksiniz. Bazı firmalar markayım deyip, 3 ay çalışana maaş vermiyorlar, böyle marka olunmaz” ifadelerini kullandı. Müşterinin en büyük nimet olduğunun altını çizen Özdilek, ”Hizmet işinde, yüzü sirke satan çalışmasın. Müşteri memnun olmadığı zaman 10 kişiye, memnun olduğu zaman 3 kişiye anlatırmış” dedi.

KATILIM BÜYÜK OLDU

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Markalar Şehri Bursa Zirvesi’nde, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in yanı sıra, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ile Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek de konuşmacılar arasında yer aldı. Toplantının sonunda katılımcılara plaket verildi. Toplantıda katılımcılar ünlü işadamlarını ilgiyle dinledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X