‘Hızlandırılmış bir lig oynanabilir’

Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF’nin başlangıç tarihiyle ilgili kararını beklediklerini söyledi.

‘Hızlandırılmış bir lig oynanabilir’

Süper Lig ekiplerinden Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarıyla telekonferans yoluyla toplantı gerçekleştirirken, hızlandırılmış bir ligle sezonun tamamlanabileceğini söyledi. Göztepe’nin idmanlara yeniden cuma günü başlayacağını ifade eden Mehmet Sepil, şunları söyledi: “Bu tarihe kadar evlerde çalışılacak. Neden ayın 27’sini tercih ettiğimize gelince, Kulüpler Birliği olarak TFF’ye liglerin başlama tarihlerini 17-18 ve 19 Nisan olarak önerdik. Gelişmeleri çok yakından izleyeceğiz. Hem Türkiye’yi hem de Avrupa’yı takip ediyoruz. TFF’nin kararını bekliyoruz.”

ŞİMDİLİK TEK SENARYO

Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ligin başlangıç tarihini tartıştıklarını, başka bir şeyin konuşulmadığını belirterek, “Play-off sistemini veya başka bir şeyi tartışmadık. UEFA, Türkiye’nin ev sahipliğindeki Şampiyonlar Ligi Finali’ni 27 Haziran’da oynatmayı planlıyor. Bu henüz Türkiye için telaş oluşturacak bir tarih değil. Ligde 8 maçımız, kupada 2 karşılamamız kalmış durumda. Ligdeki 18 takımdan 2’si fazla maç yapacak. O nedenle hızlandırılmış bir lig oynanabilir gözüküyor. Diğer ülkelere göre ligi bitirme konusunda avantajımız var. Şu an tek senaryodan hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FİNANSAL BOYUTU FAZLA

Son olarak koronavirüs salgınına alınan tedbirler nedeniyle liglerin ertelenmesinin finansal boyuta olumsuz yansıyacağını vurgulayan Mehmet Sepil, “Bu işin finansal boyutları büyük olacak. Avrupa, her yer bunu tartışıyor. Kulüpler ve oyuncular olsun bu zararı herkes bir şekilde paylaşır. Yine sürecin gelişimine bağlı olarak lig tamamlanırsa daha az maddi zarar yaşanır. Biz FIFA’ya bağlıyız. FIFA’nın yapacakları da oldukça önemli” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X