‘Hızlanmamız gerekiyor’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, fon yönetim sektörünün Türkiye’deki ve dünyadaki büyüklüğüne ve girdilerine ilişkin bilgi verdi.

‘Hızlanmamız gerekiyor’

Varlık yönetiminin sermaye piyasalarında katma değer zincirinin en üst noktalarında bulunduğuna işaret eden Şimşek, en iyi işin bu segmente yapıldığını, en fazla katma değerin varlık yönetiminde yürütüldüğünü söyledi.

Türkiye’de sermaye piyasaları ve fon yönetim işinin hala erken aşamada olduğu yorumunu yapan Şimşek, şunları kaydetti:

”İddialı hedeflerimiz var ama biraz hızlanmamız gerekiyor. Küresel olarak baktığımızda, küresel şirketlerin yönettiği fonlar, fon yönetimi anlamında küresel milli gelirin yüzde 95’ini aşmış durumda, yüzde 100’üne doğru gidiyor. Türkiye’de ise yüzde 6 civarında. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda resim çok daha iyi. ABD’de yüzde 190 civarında bu rakam, Avrupa Birliği’nde (AB) bir bütün olarak, bölge olarak yüzde 124 civarı, Asya Pasifik’te yüzde 100 civarı. Dolayısıyla bizim daha bu sektörde katedeceğimiz çok ciddi mesafe var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X