Hızlı Tren Projesi Koruluk Taşıttı

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Hızlı Tren Projesi Koruluk Taşıttı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralayarak kullandığı Huzurkent Koruluğu tahliye ediliyor. Koruluğun, 2 ray hattına sahip mevcut demiryolunun Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi kapsamında 4 hatta çıkarılması nedeniyle genişleyecek olan aks üzerinde bulunması belediyeyi harekete geçirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Huzurkent Koruluğu’nda bulunan yetişkin palmiye ağaçlarını iş makineleriyle sökerek Adanalıoğlu Spor Sahası yanında bulunan ve mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan boş alana dikti. Çalışmaları yerinde takip eden Park ve Bahçelerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, tahliye işleminin zorunluluktan gerçekleştirildiğini ifade etti. Çok uzun süredir Huzurkent Koruluğu’nda faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Cebe, “Biz bu alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralayarak kullanıyorduk. Ama burası aynı zamanda Devlet Demiryolları’nın hızlı tren hattını geçireceği güzergahta bulunuyor. Şu anda bize, daha önceden bir uyarı olmaksızın burayı kısa süre içerisinde boşaltmamız gerektiğine ilişkin bir yazı geldi. Dolayısıyla burada yetiştirdiğimiz fidanlarımızı ve başta palmiye cinsi olmak üzere boylu ağaçlarımızı güvenli bir şekilde yerinden sökerek Adanalıoğlu Spor Sahası’nın yanında bulunan boş alanımıza dikeceğiz. Bu ağaçlarımızı o bölgede yetiştirmeye ve korumaya çalışacağız. Aslında bizim hiçbir ağacımızı yerinden kaldırmak gibi bir niyetimiz ve düşüncemiz yok. Ancak, yasal zorunluluklardan ötürü tahliye işlemini ağaçlarımıza zarar vermeden gerçekleştiriyoruz” dedi. Öte yandan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlamış parkların revizyonu çalışmalarına da devam ediyor. Ekipler, son olarak Nusratiye Mahallesi’nde bulunan Cengiz Topel Parkı’nı baştan başa yenileyerek halkın hizmetine sundu. Yenileme çalışmaları kapsamında ekipler tarafından parkın içinde bulunan basketbol sahasının etrafındaki fens tellerinin bakım-onarımı yapıldı. Parkın çeşitli noktalarına yeni banklar konuldu. Oyun grubunun taban kumları yenilendi. Yeni çimlendirme çalışmaları yapıldı ve parkın duvarları boyandı. Çalışmalar, muhtelif küçük onarım ve yenilemelerin de yapılmasının ardından tamamlandı ve park hizmete sunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X