Hızlı tren testinde Merkel’e şok

Berlin-Münih arasını 4 saate indirecek yüksek hızlı tren, Almanya Başbakanı Merkel’in katılımıyla yapılan ilk seferinde arızalandı.

Hızlı tren testinde Merkel’e şok

Almanya’da Berlin-Münih arasında yeni hizmete giren ve iki kent arasındaki yaklaşık 600 kilometrelik mesafenin 4 saatte katedilmesini sağlayacak yüksek hızlı tren hattının açılışında özel sefer yapan tren arızalandı. Yeni yüksek hızlı tren hattının açılış töreni, özel sefer yapan trenin Münih’ten Berlin’e ulaşmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılımıyla Berlin Merkez Garı’nda yapıldı. 
Törenin ardından önceki akşam Münih’e dönen ve yaklaşık 200 onur konuğunun ve gazetecilerin bulunduğu tren arıza yaparak yolda kaldı. Arızadan dolayı bir kaç kez duran trenin 4 saat yerine 6 saatte Münih’e ulaştığı belirtildi. Alman Demir Yolları Genel Müdürü (Deutsche Bahn) Richard Lutz, bu seferlerle Almanya’daki tren tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını ifade etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X