Hizmet İhracatçıları Birliği kuruldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 hedefleri arasında 500 milyar dolarlık mal ticaretinin yanında, 150 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefinin yer aldığını söyledi.

Hizmet İhracatçıları Birliği kuruldu

Büyükekşi, Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile kurulan Hizmet İhracatçılar Birliği’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. TİM olarak birliğin kuruluşuna ilişkin hazırlık çalışmalarını bir süredir yürüttüklerini belirten Büyükekşi, küreselleşen dünyada artık mal ticareti kadar hizmet ticaretinin de son derece önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Son verilere göre küresel mal ticaretinin 17-18 trilyon dolar seviyelerindeyken, hizmet ticaretinin de 5 trilyon dolara yükseldiğini anlatan Büyükekşi, şöyle devam etti: ‘’Üstelik mal ticaretinde son 20 yılda konjonktüre bağlı iniş çıkışlar gözlenirken, aynı dönemde hizmet ihracatı sadece 2009 yılında düşüş kaydetti.

Türkiye olarak küresel ekonomideki yerimizi sağlamlaştırmak ve küresel belirsizliklerin mal ticaretindeki olumsuz yansımalarını bertaraf etmek için hizmet ihracatına gereken önemi vermemiz gerekiyor. Bu sayede ülkemizin hizmet ihracatındaki potansiyelini açığa çıkararak, küresel hizmet ticaretinden aldığı payı artırabilmeyi hedefliyoruz.

2023 hedeflerimiz arasında 500 milyar dolarlık mal ticaretinin yanında, 150 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefimiz de yer alıyor. Kurulan birliğimizin bu hedefe ulaşmamızda önemli çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” Büyükekşi, Türkiye’nin yazılım, turizm, yurt dışı müteahhitlik, yük ve yolcu taşımacılığı, sağlık, danışmanlık gibi hizmet alanlarında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X