Hocaköy Barajı 2020’de bitecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Bursa bölgesinin en büyük içme suyu barajı olacak İnegöl Hocaköy Barajı’nın, yüzde 23 seviyesine geldiğini ve barajın 2020 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Hocaköy Barajı 2020’de bitecek

ABDULLAH TANIŞ

Baraj çalışmalarını yerinde inceleyen DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Hocaköy Barajı’nın Bursa’nın yükseklik ve su bakımından en büyük barajı olduğunu, Türkiye’nin de önemli barajları arasında yer aldığını söyledi. Baraj inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durduğu yönünde bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Çelenk, ek ödeneklerle hiçbir baraj çalışmalarının durmaksızın devam ettiğini kaydetti. Çelenk, “İnegöllüler, yapılan  barajla birlikte yılın 12 ayı çeşmelerinden su içecek” dedi.

DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, “Hocaköy Barajı içme suyu amaçlı olup, barajın tamamlanması ile birlikte İnegöl ilçesi merkez ile Cerrah ve Yenice beldeleri ve çevre yerleşim yerlerine yıllık 28,38 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilerek, bu yerleşim yerlerinin 2060 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacaktır. Hocaköy Barajında, 3 Aralık 2015 tarihinde yer teslimi yapılmış olup, fiili olarak 2016 yılı başlarında işe başlanılmıştır. Kil Çekirdekli Kaya Dolgu Baraj tipinde inşa edilen Hocaköy Barajı’nın toplam gövde hacmi 3 milyon 530 bin metreküp olup, temelden yüksekliği 100 metredir. Barajın 2020 yılında bitirilmesi öngörülmektedir” dedi.

YÜZDE 23 SEVİYESİNDE…

Bugüne kadar 19 milyon 27 bin 964 TL harcanarak yüzde 23 seviyesine gelindiğini kaydeden Çelenk, 2017 yılı içerisinde 12 milyon 499 bin 58 TL harcama yapıldığını bildirdi. İçinde bulunduğumuz yıl içinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Hayati Çelenk, 2018 yılında gövde dolgulamasına başlanılacağını söyledi. Çelenk,  “Hocaköy Barajı’nda ödenek sıkıntımız bulunmamaktadır. Yüklenici firmanın Hocaköy Barajı dışında, Gemlik ilçemizde Büyükkumla Barajı ve Karacabey ilçemizde de Yeşildere Barajı inşaatları bulunmakta ve bu barajlarda kazı çalışmaları devam ettiğinden, Hocaköy Barajı’nda atıl durumda olan bazı ekskavatör ve kamyonları bu şantiyelere kaydırmıştır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X