Hocaköy Barajı bu yıl başlıyor

İnegöl’deki içme ve kullanma suyu sorununa çözüm bulmak için yapılması planlanan Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yaptırılan projesinde sona gelindiği bildirildi.

Hocaköy Barajı bu yıl başlıyor

SADULLAH ORGAN

İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısına uzun yıllar cevap verecek Hocaköy Barajı projesinin bu yıl ihale edilmesi bekleniyor. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yapılacağını daha sonra da BUSKİ’ye devredileceğini söyledi. Barajın 30 milyon metreküplük suyu tutacağını belirten Milletvekili Şahin, “Proje yaklaşık 400 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Barajın temel yüksekliği 95,5 metre, uzunluğu ise 400 metre olacak” dedi.

12 AY KAYNAK SUYU

İnegöl’ün içme ve kullanma suyu ihtiyacının halen Ulupınar kaynağından karşılandığını bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, baraj olmadığı için yaz aylarında kaynak suyu sıkıntısı baş gösterdiğini belirterek, “Bu nedenle yaz aylarında Alibeyköy Mahallesi’ndeki derin kuyulardan şebekeye su veriliyordu. Uludağ eteklerindeki İnegöl’ün 12 ay boyunca kaynak suyu içmesi için Hocaköy’e içme suyu barajı yapılması kararlaştırıldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X