Hocalı katliamı UÜ’de anıldı

Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı’da 1992 yılında Ermenilerin katlettiği Azeriler, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen panelle anıldı.

Hocalı katliamı UÜ’de anıldı

Yakınları katliama şahit olan Azeri konuklar, Türk dünyasının birlik olup uluslararası alanda haklılığını anlatması gerektiğini, bunun için ellerinde yeterli belge ve bilgi bulunduğunu savundu.

Uludağ Üniversitesi ile Türk Ocakları Bursa Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği panele, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gaffar Mehdiyev Çakmaklı, Erciyes Üniversitesi öğretim görevlileri Aslıhalil Kızı Aliyeva ve İrade Resizade konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığı halde, bu insanlar niye katledildi diye hesap sorulacakken neredeyse katliama uğrayanların suçlandığını, bunun da kendilerini medeni sanan ülkelerin gözü önünde yaşandığını söyledi. 

Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gaffar Mehdiyev Çakmaklı da, Azerbaycan’da yaşanan katliamın bütün Türk dünyasını ilgilendirdiğini, tarihte de Avrupa devletlerinin Osmanlı’yı parçalamak için “şark meselesi”ni gündeme getirdiklerini, sonradan bunu “Ermeni meselesi’ne dönüştürdüklerini bildirdi.

Erciyes Üniversitesi öğretim görevlisi İrade Resizade ise olan biteni dünyaya iyi anlatabilmek için herkesin tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X