Hollanda ile ticarette Bursa ‘merkez’ olacak

Hollanda ve Türkiye Ticaret Odası, Türkiye’deki merkez ofisi için Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’ni (BUTTİM) seçti.

Hollanda ile ticarette Bursa ‘merkez’ olacak

ASLIHAN AYDIN

Oda’da Başkanvekilliği görevini yürüten Bursalı Onur Kurtay, Hollanda ve Türkiye Ticaret Odası’nın 2013 yılında Amsterdam’da kurulduğunu ve şu anda Rotterdam’da faaliyet gösterdiğini söyledi. Türkiye yapılanmasında merkez ofisin Bursa’da olmasına karar verdiklerini kaydeden Kurtay, “22 Şubat tarihinde BUTTİM’de açılışını gerçekleştireceğiz. İstanbul’da da irtibat ofisimiz bulunacak. Ayda iki kez etkinlik yapacağız” dedi. İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Kurtay, iş çalıştayları, iş forumları yapacaklarını ve firmalar arasındaki bağlantıları gerçekleştirmek istediklerini anlattı. 

BURSA MARKALARI TANITILACAK

Türkiye’nin Hollanda’dan ithalatının 4 milyar dolar civarında olduğunu dile getiren Kurtay, söz konusu ülkeye yapılan ihracatın ise 2 milyar dolar seviyelerinde bulunduğunu vurguladı. Bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Kurtay, ”Kendimizi o zaman başarılı sayarız. Bursa markalarını da Hollanda’da ön plana çıkarmak istiyoruz” diye konuştu. Kurtay, Hollanda’dan tarım ve katma değeri yüksek ürünler ithal edildiğini, buna karşın Türkiye’nin tekstil ve otomotiv yedek parça ihracatı gerçekleştirdiğini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X