Hollanda mahkemesi, İsrail’e F-35 parçaları ihracatını yasakladı

Hollanda’da temyiz mahkemesi, hükümetin, 7 gün içinde İsrail’e yapılacak tüm F-35 savaş uçağı parçaları ihracatını engellemesine karar verdi. İnsan hakları örgütlerinin talebiyle açılan davada, daha önce ret kararı çıkmıştı.

Hollanda mahkemesi, İsrail’e F-35 parçaları ihracatını yasakladı

Pazartesi günü bir Hollanda temyiz mahkemesi, Hollanda hükümetinin yedi gün içinde İsrail’e yapılacak tüm F-35 savaş uçağı parçaları ihracatını engellemesine karar verdi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, “İhraç edilen parçaların İsrail’e satılması konusunda açık bir risk olduğu inkar edilemez. F-35 parçaları uluslararası hukukun ciddi ihlallerinde kullanılıyor” denildi.

Daha önce mahkeme, insan hakları örgütlerinin, İsrail’e F-35 savaş uçağı parçalarının ihracatının durdurulması talebini “ilgili menfaatleri gözettiği ve söz konusu karara makul bir şekilde ulaştığı” gerekçesiyle reddetmişti.

Mahkeme, “Hollanda’nın, daha önce tesis edilen lisans kapsamında İsrail’e F-35 parçası satışını durdurmak zorunda olmadığını” belirtmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X