Hollanda’dan yeni mülteci planı

Hollanda, sadece hava ve deniz yoluyla doğrudan ülkeye giriş yapan sığınmacıların başvurularını işleme almaya, diğerlerini ise geldikleri ülkeye geri göndermeye hazırlanıyor.

Hollanda’dan yeni mülteci planı

Volkskrant gazetesine konuşan Sığınma ve Göç İşleri Bakanı Mark Harbers, sığınmacıları gönderecekleri komşu ülkeler Belçika ve Almanya’dan da aynı şekilde davranmalarını isteyeceklerini söyledi. 

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu uygulamayı hayata geçirmesi, sığınmacıları Avrupa’ya gitmekten vazgeçirecek. Planla Avrupa ülkeleri arasındaki mülteci dağılımının dengelenmesi de amaçlanıyor.

PLAN AVRUPA KOMİSYONUNA SUNULDU

Hollanda hükümeti, planını diğer Avrupa ülkeleri ile AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu’nun göç ve vatandaşlıktan sorumlu komiseri Dimitris Avramopulos’a da sundu. 

Türkiye ile AB arasında imzalanan mültecilerin geri kabulü anlaşmasının mimarı olan Hollanda, bu modeli uzun vadede diğer ülkelerle de hayata geçirmeyi amaçlıyor. 

BİR HAMLE DE İSRAİL’DEN

İsrail ve BM arasında varılan anlaşmaya göre, 16 bin 250 Afrikalı göçmen kendi ülkeleri yerine Batılı ülkelere sınır dışı edilecek. Tel Aviv yönetimi, anlaşmayla göçmenleri Afrika ülkeleri Rwanda ve Uganda’ya gönderme planını iptal etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X