Hollandalı bakan rest çekmiş

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Türkiye ziyareti sırasında Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink’in Diyarbakır’da gözaltına alınması üzerine Türk yetkilileri ülkeyi terk etmekle tehdit ettiğini açıkladı.

Hollandalı bakan rest çekmiş

Koenders, Hollandalı gazetecilerin Türkiye’de gözaltına alınması konusunda parlamentoya bilgi verdi.

Büyükelçiler Konferansı için 5 -7 Ocak günlerinde Türkiye’ye giden Koenders, Geerdink’in gözaltına alınmasının temasları sırasında gerilime yol açtığını anlattı. Gözaltı haberi üzerine kendisini kötü hissettiğini belirten Koenders, ‘Ziyareti kesip dönme noktasına gelmiştim’ dedi.

Hollandalı bakan, Türk muhataplarına bu rahatsızlığı ilettiğini açıkladı ve ‘Geerdink hemen serbest bırakılmazsa ziyareti kesip çekip giderim’ dediğini anlattı. Koenders’in tepkisi üzerine Türk makamlarının devreye girdiği ve Hollandalı gazetecinin kısa sürede serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Koenders, Geerdink’den bir gün sonra da Hollandalı bir başka gazeteci Mehmet Ülger’in gözaltına alındığını anımsattı. Dışişleri Bakanı, tepkisi nedeniyle Ülger’in de kısa sürede serbest bırakıldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X