Hollanda`ya 190 ton salça gönderildi

İnegöl Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda`ya acı biber salçası ihracat etmeye başladı. Şimdiye kadar 190 ton acı biber salçası deniz yoluyla gönderildi. Hedef 400 ton.

Hollanda`ya 190 ton salça gönderildi
SADULLAH ORGAN
 
İhracata yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, sezon başında Hollanda ile 400 tonluk acı biber salçası taahhütleri olduğunu belirterek, bu taahhüdü yerine getireceklerini söyledi. Bunun da önümüzdeki yıllarda hem ülke olarak yurtdışında güvenirlik kazanma açısından, hem de 50-60 kişilik istihdam açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
Yaşanan ani hava değişikliği nedeniyle İnegöl’deki biberlerin kırağı nedeniyle zarar gördüğünü ifade eden Başkan Ahmet Uğur, bölgedeki biberin kırağıdan dolayı heba olduğunu belirterek şu an genellikle Mustafakemalpaşa’dan biber geldiğini söyledi. Uğur, önümüzdeki yıllarda acı biber ekimini arttıracaklarını kaydetti.
 
KARŞILIĞI GELİYOR
 
İhracat çalışmalarına Ağustos ayında başladıklarını ifade eden Uğur, “Hollanda’ya bağlantımız 400 tonu geçti. Bugüne kadar 190 tonunu gönderdik.Bunların Hollanda’ya varışı da deniz yoluyla gitmesi nedeniyle 15-20 günü bulacak. O nedenle karşılığı da yavaş yavaş gelmeye başlıyor” diye konuştu.
 
DOMATESTE FİYATLAR ARTTI
 
Bu yıl domates salçası fiyatlarında ise yüzde 25-30 arasında bir artışın söz konusu olduğunu belirten Ahmet Uğur, “Domates talebi yeteri kadar karşılayamadı. Bu nedenle salça üreten firmalar yeteri kadar üretim yapamadılar ve fiyatlar da birden çıktı. Fiyatlarda aşağı yukarı yüzde 25-30 oranında bir farklılık var. Biz kendimize yetecek kadar üretimimizi yaptık. Önlemlerimizi de aldık” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X