Hollande: ‘Türkiye 72 kriteri yerine getirmeli’

Türkiye-AB zirvesi ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande vize serbestisi için Türkiye’nin yerine getirmesi gereken 72 kriter olduğunu söyledi

Hollande: ‘Türkiye 72 kriteri yerine getirmeli’

Türkiye-AB zirvesi ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande vize serbestisi için Türkiye’nin yerine getirmesi gereken 72 kriter olduğunu söyledi.

Türkiye ile AB arasındaki göçmen zirvesinin ardından Fransa’dan flaş bir açıklama geldi.

Dünyanın gündemindeki zirvenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ne vizesiz girebilmesi için 72 kriterin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’de yaptığı açıklamada, “Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ne vizesiz girebilmesi için 72 kriter yerine getirilmeli” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı bu kriterlerin Haziran ayında vize muafiyetinin gerçekleşmesi için yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Hollande Türkiye’nin AB üyelik sürecinde hala uzun bir yol katedeceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X