Hong Kong`da sivil itaatsizlik

Çin`in, demokratik reformlara izin vermediği özel yönetim bölgesi Hong Kong`da demokrasi yanlısı sivil itaatsizlik hareketi, kitlesel oturma eylemiyle tepki gösteriyor. Polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Hong Kong`da sivil itaatsizlik
‘Occupy Central’ hareketi, Çin yönetiminin, 2017 yılında bir sonraki bölge yöneticisi seçiminin ana hatlarını belirleyen kuralları kaldırmasını ve demokratik reformlar konusunda halkın görüşlerine başvurulmasının sürdürülmesini talep ederken, binlerce gösterici, Hong Kong’un merkezinde hükümet binalarının dışında kamp kurdu.
 
Hareketin lideri Benny Tai, yaptığı açıklamada, ‘Hong Kong’un Yöneticisi CY Leung’un, siyasi reform korusunda merkezi hükümete, Hong Kong halkının demokrasi taleplerini yansıtan yeni bir rapor sunmasını istediklerini’ söyledi. Benny Tai, CY Leung’un bu taleplerini yerine getirememesi durumunda eylemlerini artıracakları uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X