Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Hoparlörden ezan yasaklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘rahatsızlık verdiği’ gerekçesiyle, sabah ezanlarının hoparlörden okunması, 3 camide mahkeme kararıyla yasaklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 'rahatsızlık verdiği' gerekçesiyle, sabah ezanlarının

Lefke kasabasında, Feza Güzeloğlu isimli avukat, hoparlörden okunan sabah ezanının rahatsızlık verdiği gerekçesiyle Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme verdiği ara kararla,  dava sonuçlanana kadar Lefke’de bulunan Şeyh Nazım Camii (Orta Cami), Pir Paşa Camii ve Aşağı Camii’nde sabah ezanlarının ve Arapça duaların hoparlörle okunmasını yasakladı. 

Ancak söz konusu mahkemenin şimdilik ‘ara emir’ ile hoparlörle 3 camide ezan okunmasını durdururken bu kararın emsal teşkil etmesi durumunda ülkedeki tüm camilerde hoparlörle ezan okunması da yasaklanacak.